.

Son bir haftada İYİ Partiden iki milletvekili istifa ediverdiler. Hayırlara vesile olacaktır mutlaka. İYİ Parti çürük yumurtalarını başka türlü temizleyemez çünkü.
Her iki milletvekili de istifa ederken zehir zemberek açıklamalar yaptılar. İnsanda ar, haya, hafıza, azıcık da vefa olmalı. Yandaş medya partinin dağılma sürecine girdiğinden bahsediyor. Bu istifaların arkasının geleceğinden bahsediyor. Ekmeklerini bu işten kazanıyorlar ne yapsınlar. Yarın başkası para verir onun düdüğünü çalarlar. Böylece geçinip giderler.
İki vekilin açıklamalarını uzun uzadıya vermeye gerek yok ama kısa da olsa vermekte yarar var.
Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, yaptığı açıklamada, yol arkadaşlarının kongre korkusu olmayan, İYİ Parti kuruluşunun en başından itibaren canla, cesurca çalışan kişiler olduğunu, Genel Başkanın ve yetkili kurulların haberi, onayı olmaksızın, tüzük dışı uygulamaları, görev değişikliklerini dayatarak hiyerarşik nezaketi yok sayan, şeffaflık ilkesini ihlal eden bir siyasi partide, parti bilinci ve aidiyetinin bir anlamı olmadığı gibi, Türk milliyetçiliği fikri de bu tarz antidemokratik uygulamalarla ihya olamaz ifadelerini kullandı. Yine açıklamasında parti içinde Türk milliyetçilerinin ve Ülkücülerin ikinci sınıf birey yapılmaya ve dışlanmaya çalışılması, söylemlerle eylemlerin birbirini tutmaması ve milliyetçiliğin seçmeni elde tutmaya yönelik bir söyleme dönüşmesi hayal kırıklığına neden olmuştur." İfadelerine yer verdi.
İYİ Parti Balıkesir Milletvekili daha ağır ifadelerle ayrıldığı partiyi eleştirdi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İYİ Partinin, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucu değerlerini’ benimseyen bütün vatandaşlarımızı hiçbir ayrım yapmadan kucaklayan bir milli parti olarak kurulmuştur. Yine İYİ Parti, devletimize ve milletimizi zarar verecek, bölücü, yıkıcı faaliyet gösteren parti ya da sivil toplum kuruluşlarında yer alan, gücünü ve sermayesini emperyalist güçlerden alan kişi ya da kişilerin asla erişemeyeceği Atatürk’ümüzün milliyetçilik anlayışı ile kurulmuş ve bu doğrultuda siyaset yapması arzu edilmiştir ifadelerini kullandı. Daha birkaç ifadesi var ama değinmeye gerek yok.
Daha önce de seçimden hemen sonra kendilerine illet, zillet gibi ifadeler kullanan parti liderinin elini öpen bir milletvekili istifa etmişti. Daha yenileri olur mu bilinmez.
İYİ Parti’nin kuruluş felsefesini İsmail Ok çok da güzel özetlemiş. Parti gerçekten herkesi kucaklayan, hakkında somut suç ve delil bulunmayan herkese kapılarını açan, milleti bir araya getirecek bir tüzüğe sahiptir. Aynı zamanda demokrasinin ve parlamenter sistemin son şansıdır.
İYİ Partide, il ve ilçe kongreleri büyük coşkuyla devam ediyor. Büyük katılımlarla kongreler yapılıyor. Seçilenler var, seçilemeyenler var. Kimse küsüp gitmiyor.
Bundan dört ay önce başlatılan üyelik kampanyasında, iki ay gibi kısa süre içinde üye sayısını 89 binden 230 binin üzerine çıkaran İYİ Partide, kurumsallaşma sancılarının yaşanması doğaldır. İstifa edenler, il ve ilçe teşkilatlarının oluşmasından rahatsızlık duymuşlardır. Kendi siyasi geleceklerine uygun teşkilatlanmaları göremeyince istifa etmişlerdir. Oysa İYİ Parti, kişisel hesapları ve eski siyasi kimlikleri kapının dışında bırakan bir partidir. Aksi takdirde bu memlekete ve millete hizmetin imkânı yoktur.
İstifacı vekillerin kişisel çıkarları o kadar gözlerini bürümüş ki, kendilerine oy verenlere olan vefa borçları bile akıllarına gelmemiştir. Zayıf insan hangisi yoksa onu dillendirirmiş.