Zamanında soğanı depoya koyanları terörist ilan eden hükümet, sahtekarların önünü kesmekte zorlanıyor. Tüketici bilinci artmadıkça hilekarların önünü kesmek zor görünüyor.

Zamanında soğanı depoya koyanları terörist ilan eden hükümet, sahtekarların önünü kesmekte zorlanıyor. Tüketici bilinci artmadıkça hilekarların önünü kesmek zor görünüyor.
Yine taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 74 firmaya ait 99 parti ürün Tarım ve Orman Bakanlığının internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunuldu. Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 1486 firmaya ait 3301 parti üründe sahtekarlık tespit edilmiş oldu.
Alkollü içeceklerin vergisi artınca millet kendi içkisini yapmaya başladı. Piyasada etil alkol bulmak zorlaştığı gibi çok da pahalandı. Ruhsatlı üretim yapanlarda bile artık sahtesi çıkabiliyor. Hileli votkada sadece alkol çıkmış. Diğer bir deyişle etil alkolden votka yapıp müşterilerine satmışlar. Etil alkolün 5 litresi 150 liradan satılıyor. % 96 alkol içeriyor. Diğer bir deyişle bir litresinden 2.5 şişe votka çıkıyor. 5 litrelik etil alkolden 12.5 şişe votka çıkıyor. Birini masrafa yazarsa gerisi kar hanesine yazılıyor. Bu millet iyice köşe dönmeci oldu. Ahlak çöktükçe müşteriye saygıları da kalmadı. İnsan insanlığından çıkmış bir yerlere doğru gidiyor ama pusulası belli değil.
Gazlı içeceklerin çoğundan sindenafil çıkıyor. Uzmanlar tarafından çocuklara zararlı olduğu bildirilen bu maddeyi çok sayıda firma içeceklerde kullanmış. Düzenbazlar işin üçkâğıdını bilmek bir yana kimya mühendislerine gıda mühendislerine taş çıkartıyorlar.
Bu defa süzme çiçek ballarının önemli bir kısmında yine sahtekrlık var. Yıllardan beri Hünkar bal, sahte balla yakalanıyor. Yine aynı. Bu sahtekarlar bala olan güveni yerle bir ediyorlar. Yine şerbetle arıya bal yaptırmışlar. Yine mısır şurubuyla bal yapmışlar.
Yıllardır kırmızı boya kullanarak kırmızı toz biber yapanlar, aynı naneyi yine yemişler.
Çaylarda yine boya maddesi kullananlar, kahvede ilaç etken maddesi kullananlar yine az değil.
Malum zeytinyağı üretimi düştükçe, fiyatı yükseliyor ve sahtekarların ilgisini daha fazla çekiyor. Çok sayıda zeytinyağında hile tespit edilmesi de bundan kaynaklanıyor. Ayçiçeğinde ve diğer yağlarda hile yapan yok. Neden? Cevabı basit. Daha ucuzu yok.
Gazlı içecekler gibi çikolatalarda da sindenafil maddesi tespit edilmiş. Milletin sağlığıyla oynamaktan bu sahtekarlar kesinlikle daha önce de farklı markalarla yakalanmışlardır.
Gazlı içeceklere çikolatalara sindenafil koyan teröristler enerji içeceklerine koymazlar mı? Sahtekarlığın bini bir para.
Et ve süt ürünlerinde, özellikle işlenmiş et ve süt ürünlerinde öteden beri çok fazla sahtekarlık yapılıyor. Yine çok sayıda üründe kanatlı eti, sakatat, tek tırnaklı etleri tespit edilmiş. Memlekette eşek kalmadı artık ama yine at ve domuz eti buluyor demek ki bu sahtekarlar. Hile tespit edilen tereyağlarının hepsinde bitkisel yağ var. Keçi ve koyun peynirlerinde, manda yoğurtlarında inek sütü var.
Takviye edici gıdalarda hangi hileye başvurulmuş olabilir? Elbette sindenafil. Bunun adı ayan beyan teröristlik değil midir?