.

Yaz geldi.
Güzelyalı ve Dardanos yazlıkçılarla dolmaya başladı.
.
Çanakkale’de eskiden plajlar, Haziranın 15’inde açılırdı.
Alışkanlıktan olsa gerek bu sene ben henüz daha yazlık moduna geçemedim ama yakında o grubun içinde olacağım.
Problemsiz bir yaz geçirmek isteyenlerin çoğunluğu arasında ben de varım tabi.
.
Geçen senelerden gelen ve kronikleşmiş, yeni seneyle beraber oluşan problemler başımızı ağrıtacak gibi.
.
En çok can sıkmaya başlayan ve halen devam eden süreç kanalizasyon.
Güzelyalı’da kurulan ve ocak-şubat aylarında biteceği söylenen arıtma tesislerinin, temmuz-ağustos sürecine kalması bizlerin yüreğini daraltmıyor değil.
.
Alt yapının tamamlanamayacak olması ile dökülemeyen asfalt yüzünden bu sene de toz yutma rekorunu kıracağımız aşikâr.
.
Belki de ağustosta bitmesine bile dua edecekken, son durumun ne olduğunu belediyeden (sebebiyle birlikte) bir açıklama geldiğinde öğreneceğiz.
.
Sürekli olarak vidanjöre mahkûm olan,
Sivrisineklerle savaş halinde olup, kutu kutu ilaç sarf eden yazlıkçılar olarak yatırdığımız vergilerin karşılığını artık almak istiyoruz.
.
Dardanos’a yapılan plaj için teşekkürlerimizi her ne kadar geçen sene sunduysak ta, aldığımız olumlu eleştiriler karşılığında bir kez daha teşekkürlerimizi sunalım.
.
Güzelyalı’da yapılan piknik yeri ve sosyal tesislerin halk tarafından yoğun olarak kullanmasına bakınca, atılan adımın doğruluğu karşısında bir teşekkür daha hak ediyor yapanlar.
.
Ancak şikayet konusu olan ise;
Giriş kapılarında fütursuzca park edilen araçların çarpıklığı ve yoldan geçenlere engel olması ile bir otopark sıkıntısının yaşandığı gerçek.
Belediyenin buna bir çare bulmasını bu köşede bahsederek, okurlarımızın isteğini de yerine getirmiş olalım.
.
Dardanos’a yeni şube açan Migros’un ve daha önce orada şube açan Anafartalar Market’in yarattığı trafiğin, ruhsat verilirken düşünülmediği ayan beyan yaşanıyor.
.
Geçen senelerden beri köşemde belirttiğim, Hasan Mevsuf Caddesi üzerine yapılacak olan kasis konusunu tekrar gündeme getirmenin üzüntüsü içindeyim.
.
Devlet yönetenlerin, şehri yönetenlerle ortak yapması gereken hizmetlerin sırf muhalefet-iktidar çatışması yüzünden olmaması dolayısı ile zarar gören vatandaşların şikâyetleri havada kalıyor.
.
Markete gelenlerin uygunsuz olarak (geçici de olsa) park etmelerinin, alışverişe yalnız gelen çocukların görüş alanlarını kısıtlaması ile eli kulağında bir kaza haberini duyabiliriz (Allah korusun).
İşimizin Allah’a kalmasını istemeyen yetkililerin bu isteğe duyarsız kalmaları kabul edilebilir bir davranış olmayacaktır.
.
Yine geçen senelerde sıklıkta bahsettiğim o caddeden hızla geçen otomobillerin kaza riskini de yazmaktan bıktığımı da belirtmek isterim.
.
Pazar günleri hurdacı, domatesçi, karpuzcunun hoparlörler kullanarak insanları rahatsız etmelerine geçen senelerde bir çare bulamayan yetkilileri bir kez daha uyarmakta fayda görüyorum.
İşin başında sıkı tutulacak ve sonraları alışkanlık yaratacak sessizlik hakkımız için yetkilisi hayır duası alacaktır.
.
Kepez Limanının geçen senelerde yine sıklıkla yazdığım “Mazot” kokusuna hala bir çare bulunamadığı ve hatta bunun üzerine bir de “Amonyak” eklenmesine vatandaş olarak “Bizlerle dalga geçildiği kanısına” varıyoruz.
.
Limana karşı çıkmayan bizlerin, yağ ayrıştırma tesisisin sayfiye yerinin dibine kurulmasına müsaade edenlerin ne düşündüğünü de merak etmiyor değilim.
.
Dardanos’a yapılan plaj ile Orman Kampı arasındaki alanın geceleri aydınlatılmaması yüzünden karanlık kalması ve orada sürekli karanlık işlerin dönmesine ve de kolluk kuvvetlerin yetersiz denilen personelinin kontrolünün eksik kalması sebebi ile “Yetti artık” denilecek seviyeye gelmiştir.
Her daim güvenliğin ön plana çıkarılacağı bu alanın inşallah bu sene sorun olmaktan çıkarıldığını görmek istiyoruz.
.
Bizzat kendi rahatsız olduğum veya bana gelen tüm bu istekleri bir daha yazmayacağımı umarken, sorunları giderecek olan yetkililerine bu satırlardan teşekkür edeceğimin bilinmesini isterim...
.
Bu isteklerin;
Barışın kentinde,
Vatandaş için,
Yaşama özgürlüğü için,
Bilinmesi önemlidir.
.
Yaşam standartlarında Türkiye’de birinci olan şehrimizin, böylesi küçük istekleri rahatlıkla yerine getireceğine adım gibi eminim.
.
Birinciliği kimseye kaptırmayanlar haydi iş başına…!