Yarın Belediye Başkanlığı seçimleri yapılacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Burak Kunt fırtına gibi esiyor. 127 gün önce ekibiyle birlikte başladığı seçim çalışmalarını başarıyla tamamladı. Neredeyse çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmadı.

Ulusal araştırma kurumlarının yaptıkları anket çalışmalarında 19 puan geride başlamıştı. Son anketlerde ise ortalama 2 puan öne geçti. Projelerini tek tek anlatarak seçmeni ikna etmeyi başardı.

Çanakkale’nin şanına yakışır bir şehir haline gelmesi için mükemmel projeler üretti. Son derece başarılı ve uygulanabilir, şehri rahatlatacak projeler.

Herkese zaman ayırıyor. Herkesi dinliyor. Ekibiyle birlikte sorunları derliyor, önerileri topluyor ve mükemmel çözümler buluyor. Güçlü hafızasıyla hemen her mahallenin, sokağın sorunlarını görebiliyor. Capcanlı hafızasında toplayarak hemen her konuda konuşabiliyor, Çanakkalelilerle beyin fırtınası oluşturabiliyor. Herkesin başkanı olabileceğini gösteriyor. Çanakkaleliler İşte Tam Bize göre diyebiliyorlar.

Rakiplerinin ne kadar güçlü olduğunun farkında bir üslupla, kendisinin ve ekibinin daha iyi olduğunu hemen her platformda ispatladı. Samimi ve içten duruşuyla siyasetin nasıl yapılacağını da öğretti. Projelerine odaklı duruşu, siyasi çekişmelere girmeyişi, projelerini insanımızın anlayacağı dille sunuşu takdire şayan.

Burak Kunt, rakiplerine göre seçim çalışmalarına daha önce başladı. Bu bir avantaj gibi görünse de Çanakkale’yi bir bütün olarak ele alması ve donanımlı projeler üretmesi ve hedeflerini seçmenle paylaşması zaman aldı. Yine de çok mesafe aldı ve seçmenin önemli bir kısmını ikna etti.

Çanakkale öteden beri CHP’nin kalesi olarak görülüyor. Hani ceketini koysa deyimini kullananlar bile var. Ancak Çanakkale çok büyüdü. Yeni seçmenler, sağduyulu seçmenler Burak Kunt’un daha başarılı olacağını kabul ediyorlar.

Burak Kunt çağdaş dünyada bir adayın yapması gerekeni yaptı. Yapacaklarını tek tek anlattı. Yorulmadan bıkmadan, kimseyi gücendirmeden, aleyhinde yapılan mesnetsiz dedikodulara aldırmadan hep yürüdü. Kendisi hemen her yerde insanımızla yüz yüze, diz dize oldu. Sadece toplu taşıma sorununa ve trafik yoğunluğuna ürettiği çözümün Şehitler Diyarı Çanakkale’ye ne kadar yakışacağını hemen herkes anladı ve takdir etti.

Burak Kunt, hayallerini değil, hedeflerini paylaştı. Beş yıldır Belediye Meclis Üyeliği döneminde çok önemli katkılar yapmıştı. Çanakkale’nin şanına yakışır bir şehir olması için canla başla çalıştı. Belediyeciliği öğrendiği gibi, daha iyi yapacağını da projelerinin altını doldurarak gösterdi.

Şirketini, Türkiye Devler Liginde başarıdan başarıya koşturan, en hızlı büyüyen şirketler sıralamasında en önlere taşıyan Burak Kunt, akıl ve bilgi dolu projeleriyle Çanakkale’mizi de hepimizin gönlündeki yere taşıyacaktır.