Çanakkale’de Belediye Başkanlığı seçim süreci büyük heyecanla devam ediyor.

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Burak Kunt fırtına gibi esiyor. Ekibiyle birlikte seçime kadar çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacak.

Çanakkale’nin şanına yakışır bir şehir haline gelmesi için mükemmel projeler üretiyor. Herkese zaman ayırıyor. Herkesi dinliyor. Ekibiyle birlikte sorunları derliyor, önerileri topluyor ve mükemmel çözümler buluyor. Güçlü hafızasıyla hemen her mahallenin, sokağın sorunlarını görebiliyor. Capcanlı hafızasında toplayarak hemen her konuda konuşabiliyor, Çanakkalelilerle beyin fırtınası oluşturabiliyor.

Rakiplerinin ne kadar güçlü olduğunun farkında bir üslupla, kendisinin ve ekibinin daha iyi olduğunu hemen her platformda ispatlıyor. Samimi ve içten duruşuyla siyasetin nasıl yapılacağını da öğretiyor. Projelerine odaklı duruşu, siyasi çekişmelere girmeyişi, projelerini insanımızın anlayacağı dille sunuşu takdire şayan.

Burak Kunt, rakiplerine göre seçim çalışmalarına daha önce başladı. Bu bir avantaj gibi görünse de Çanakkale’yi bir bütün olarak ele alması ve donanımlı projeler üretmesi ve hedeflerini seçmenle paylaşması zaman alıyor. Yine de çok mesafe aldı ve seçmenin önemli bir kısmını ikna etti, etmeye devam ediyor.

Çanakkale öteden beri CHP’nin kalesi olarak görülüyor. Hani ceketini koysa deyimini kullananlar bile var. Ancak ön seçim yapılmayışı, eksik anketle aday belirlenmesi, işin doğrusu partiye yakışmayan bir yola başvurulması Burak Kunt’un şansını artırıyor. Diğer yandan İktidar Partisinin adayı, iktidarın gücünü öne çıkarmaya çalışıyor. Yanlış bir politika izliyor. Örneğin Çanakkale Kazanacak sloganı son derece hatalı. Çanakkaleli projelerle ikna edilmeli. Kısır propagandalar çok işe yaramıyor.

Burak Kunt’un projelerini burada geniş geniş vermeye gerek yok. Kendisi hemen her yerde insanımızla yüz yüze, diz dize sürekli anlatıyor. Kendisinden dinlemeyen kalmayacak. Sadece toplu taşıma sorununa ve trafik yoğunluğuna ürettiği çözümün Şehitler Diyarı Çanakkale’ye ne kadar yakışacağını belirtmekte yarar var. Atatürk ve İnönü caddelerinin tek yöne çevrilmesi bile ulaşımı ne kadar hızlandıracağını hemen herkes görebilir.

Öğrenci kenti Çanakkale’de, öğrencilerin Terzioğlu Kampüsünden binip Esenler ücreti ödememesi gerekiyor. Hemen bütün öğrenciler bu konuda şikayetçi. Toplu taşımanın bu meyanda Cumhuriyet Meydanından bölünmesi gerektiğini bu köşede defalarca tartışmıştık.

Burak Kunt, hayallerini değil, hedeflerini paylaşıyor. Beş yıldır Belediye Meclis Üyeliği görevini başarıyla sürdürüyor. Çanakkale’nin şanına yakışır bir şehir olması için canla başla çalışıyor. İşi öğrendi. Daha iyi yapacağını da projelerinin altını doldurarak gösteriyor.

Şirketini, Türkiye Devler Liginde başarıdan başarıya koşturan, en hızlı büyüyen şirketler sıralamasında en önlere taşıyan Burak Kunt, akıl ve bilgi dolu projeleriyle Çanakkale’mizi de hepimizin gönlündeki yere taşıyacaktır.

Bugün 18 Mart. Çanakkale Deniz Zaferimizin yıldönümü. Hepimize kutlu olsun. Bu zaferi bizlere yaşatan Ecdadımızın Ruhları Şad olsun.