Ekonomi konularında garip bir dille neler anlatıldı neler. Nas dendi olmadı. Faiz sebep enflasyon sonuç dendi olmadı.

Diploması şaibeli olanlar kendini ekonomi profesörü ilan etti olmadı. Sadece bu iktidar döneminde Bulgar Levası Türk Lirası karşısında 170 kat değer kazandı. Paradan altı sıfır atıldı, yine atılacak hale geldi.

Netice itibariyle umutla beklenen Merkez Bankası başkanı da bu cahil cühela ekonomi kurmaylarına pes edip kaçtı.

Geçmiş dönem komedyen bakanlardan biri V şeklinde bir büyüme gerçekleşecek dedi. Memleket ekonomisinin hep büyüdüğünü anlatan cahil ekonomi kurmayları memleketin nasıl büyüdüğünü Türk Lirasının nasıl pul olduğunu, demir paraların hurda fiyatlarının değerinin iki katına denk geldiğini izah edemiyorlar.

Daha üç sene önce salgında ikinci dalga olmazsa 2021’de yüzde 5’in oldukça üzerinde bir büyüme gelebileceğini ifade eden damat bakan üç liradan döviz alanlar beş lira olur diye para kazanacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar demişti. Avro 33 lirayı geçeli bir ay oldu.

Aynı günlerde, daha üç sene önce ihracatı ve turizm gelirlerini arttırmaya ve ithalatı azaltmaya yönelik olarak oluşturdukları yeni ekonomik modelin, rekabetçi kur seviyesinin de verdiği katkıyla hem sabit sermaye yatırımları kanalıyla hem de net ihracat ve turizm kanalıyla büyümeye destek vereceğini ve onu daha dengeli ve sürdürülebilir kılacağını söyleyen damat bakan, cari açığın 2023 yılında 110 milyar dolara çıktığı görmüştür inşallah. Bu adam iki buçuk milyon gence de iş bulacaktı. Maalesef İngiltere’de kaçak göçmenlerin üçüncü sırasına Türk gençleri yerleşti.

Daha üç sene önce şöyle büyüyeceğiz böyle büyüyeceğiz, altı ay sonra uyandığımızda enflasyon sıfıra yaklaşacak diyenlerin yüzüne tükürmek lazım. Balığın bile hafızası var. Ekonomi yönetiminin yandaşı besleyen politikalardan ibaret olduğunu artık herkes görmeli.

Türkiye üretemiyor. Kapıkule sınır kapısında yüzlerce tır kuyrukta bekliyor. Memlekete mal çekiyor. Paranın değeri pul olmaya devam ediyor. Cahil cühela takımının ekonomi konusunda ahkam kestiği müddetçe ekonomi düzelmez. Yalan yanlış büyüme rakamlarıyla milletle alay etmenin anlamı yok.

Daha iki buçuk sene önce V şeklinde büyüyeceğiz demişlerdi. Böyle bir büyüme olması için, büyümenin eksiye düşmesi veya büyüme eğrisinin aşağıya doğru bir dik iniş yapması, ardından V harfini oluşturacak şekilde dik bir çıkış yapması gerekir. Hem büyümüşsün, ardından yine büyüyeceksin o zaman V işareti çıkmaz. U şeklinde büyüme olması için de büyüme eğrisinin dip yaptıktan sonra dipte biraz kalıp, ardından U harfi oluşturacak şekilde dik bir çıkış yapması gerekir.

100 günlük programlara ne oldu? Milleti kandırmada etkili oldu. Hırsızlık rekor üstüne rekor kırıyor. Üçkağıtçılık ve sahtekarlık ekonomide en önemli kazanç yolları haline geldi. İşini düzgün yapanın battığı bir ülke oldu Türkiye.

Milletin aklıyla dalga geçmek diye herhalde buna deniyor.

Bakın daha üç sene önce lüks araçlara getirilen ilave ÖTV zammı için ne demişlerdi. Efendim yabancı otomotiv devlerine rest çekmişlerdi. Bu kadarına da pes. ÖTV parası Alman’ın, İtalyan’ın, İngiliz’in cebinden mi çıkıyor? Elbette hayır. Öz be Öz Türk Vatandaşının cebinden çıkıyor. Peki, satışları düştü mü? Arabaları yok sattı.

Demek ki neymiş? İktidarın ekonomi işleri üreteni tüketen politikalarmış. Söyledikleri küllüyen yalanmış.