Sevgili gönül dostlarım çok yüksek 2 yaratım enerjili olan cuma gününe niyetimle diyor bugün sizlere Çakra’lar ve gezegenlerden bahsetmek istiyorum. Sizde istiyorsanız buyurun derim.

Çakra kelimesinin anlamı  "Işık çarkı " demek, yani Çakraların vücudumuzdaki gerçek enerji girdabı olarak çalışması boşuna değildir.

Fiziksel, zihnimiz ve ruhumuzun dengede olması için enerjilerin hepsinde tatmin edici bir şekilde akması gerekir.

 

7 ana çakra vardır ve insan vücudunun omurgasına hızlanırlar. Her birinin gezegenlerle ve astrolojik alandaki fonksiyonlarıyla bir bağlantısı vardır.

 

Kök Çakrası

Omurga tabanında yer alan Satürn gezegeni ile ilişkilidir. Bu çakra maddi arzulara bağlıdır ve her birimizin sahip olduğu arzu ve hayallerimizi ideal alandan alıp materyal alana, hayatın gerçek olduğu yere getirme yeteneğidir. Bu iradenin başarıya dönüşümüdür.

 

Sakral Çakra

Göbeğin yaklaşık üç ila beş santimetre altında bulunan bu çakra Jüpiter gezegeniyle ilişkilidir. Başkalarıyla nasıl bağ kurduğumuzu ve bilincimizi nasıl genişlettiğimizi etkiliyor. O dengede olduğunda, ilişkilerimiz çok daha kolay ve doğal olur.

 

Güneş Plexus Çakrası

Bu çakra mideye yakındır ve Mars ve Pluto gezegenleri tarafından yönetiliyor.

Birinci gezegen sahip olduğumuz kişisel irade ile, ikincisi ise bize teşvik edilen veya önerilen bir tür kolektif iradeyle ilişkilidir. Hem çakra hem de gezegenler, kendi kendini tanıma gücümüze yakından bağlıdır ve farkındalıkları yükseltir.

 

Kalp Çakrası

Göğsümüzün merkezinde, kalbe çok yakın olan Venüs tarafından yönetiliyor. Çakra ve gezegen en yoğun ve gerçek duyguya bağlı, koşulsuz sevginin peşinden koşuşturmayı anlatır.

Dengesiz olduğumuzda, başkalarını yanlış yargılar ve başkalarına karşı empati veya şefkat duymayız.

 

Boğaz Çakrası

Boğaz bölgesinde yer alan bu çakra Merkür tarafından düzenleniyor. Bu ikisi iletişim, başkalarıyla iletişim kurma şeklimizi, bize anlatılanları anlama ve aynı zamanda fikir beyan etme ve fikirlerimizi dayatma isteğimizle ilişkilidir.

 

Üçüncü göz çakrası Çakraların en meşhuru alnın ortasında, göz arasında, Üçüncü göz gibi yer alır.

Güneş ve Ay tarafından yönetilen, iç benliğimize bağlıdır. Özümüzü anlayabilme yeteneğimizdir.

 

Tepe çakrası

Başın tepesinde yer alan

Uranüs tarafından yönetilir.

Bizi evrendeki tüm en güçlü enerjilere bağlayan, beden, zihni ve ruhu besleyen ve besleyen çakradır.

Bütün bu yedi çakranın

Birbiri içinde uyumlu olması hizalanması bizim hayatımızın akışta olduğunu ve sağlıklı olduğumuzu gösterir.

Hepimizin hayatının akışa geçmesi ve akışta olması niyetimle

Sevgi ve minnetle

Sizi seviyorum…

Sizi seviyorum…

Sizi seviyorum…