“Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail’in Kolombiya’ya güvenlik malzemeleri ihracatını durdurma kararının ardından ‘İsrail ile dış ilişkileri askıya alma’ kararı aldı.”

İşte size gelişen haberler:

“Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail’in Kolombiya’ya güvenlik malzemeleri ihracatını durdurma kararının ardından ‘İsrail ile dış ilişkileri askıya alma’ kararı aldı.”

.

Kolombiya.

Nerede?

.

Tee Güney Amerika’da.

.

Peki İsrail’e onca laf söyleyip hala ilişkilerini kesmemiş olanlara ne demeli?

.

Ortada bir dümen dönüyor mu?

Yoksa ben mi yanılıyorum.

.

Şu haber de ilginç:

“İsrail’in Gazze’de hastaneye yönelik saldırısına ilişkin soruyu yanıtlayan Pentagon Sözcüsü Sabrina Singh, Hamas’ın komuta merkezlerini hastane gibi binaların içine kurduğunu öne sürerek saldırıyı savundu…”

“Gazetecilerin ‘Bunu gösteren bir deliliniz var mı?’ şeklindeki ısrarlı sorularına da Sabrina Singh ‘Elimde böyle bir veri yok’ cevabını verdi…”

Sonuç:

Sen at yalanı, izi kalsın.

Yerlerse…

.

Bu haberle ilişkili şu var:

“İsrail Başbakanı Netanyahu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda suçu Hamas’a yıkmaya çalıştı.”

.

“Netanyahu’nun sağ kolunu Hananya Naftali’nin, saldırının gerçekleşmesinden sonra sosyal medya hesabından hastane saldırısından gururla övündüğü görüldü. Daha sonra ise bu paylaşımını silerek suçu Hamas’a yıkmaya çalıştığı ortaya çıktı.”

.

Neresinden bakarsanız bakın, vahşet kol geziyor…

.

Bir başka haber:

“İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Gazze’deki hastane saldırısı sonrası tepki çeken bir paylaşımda bulundu. Ben-Gvir, Gazze Şeridi’nde Filistinli grupların elindeki ‘İsrailli esirler bırakılmadığı sürece bölgeye yardım yerine yüzlerce ton patlayıcı girmesi gerektiğini’ yazdı.”

.

Adamların gözü dönmüş haberimiz yok.

.

Olaylardan ötürü başka ilginç haber ise şöyle:

“Almanya’nın Bundesliga ekiplerinden Mainz 05, Filistin’e destek veren sosyal medya paylaşımı nedeniyle futbolcusu Anwar El Ghazi'nin sözleşmesini feshetti…”

.

Vay, vay, vay…

Almanya günah mı çıkarıyor acaba?

Almanya ile Yahudiler arasında yaşanan insanlık dramından sonra acaba?

.

Bunlar özgür bildiğimiz Avrupa.

Düşünce özgürlüğüne sahip çıkan ülkeler sözüm ona.

.

Bakın habere:

“Almanya’da Filistinli yazar Adania Shibli için Frankfurt Kitap Fuarı ve Avrupa Yayıncılar Federasyonunca düzenlenecek ödül töreni savaş gerekçe gösterilerek iptal edildi…”

.

De get!

.

Haber yine Almanya’dan:

“Almanya Başbakanı Scholz, İsrail'in 500 kişinin hayatını kaybettiği hastane saldırısının ardından skandal bir mesaj paylaştı. İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu belirten Scholz, ‘İsrail’in buna karşı kendini savunma hakkı vardır. Bir devletin vatandaşlarını koruma görevi vardır’ dedi.”

.

Hastane bombalayarak kendini savunanı da ilk defa görüyoruz.

Almanya Başbakanı soğukta kalmış olsa gerek.

.

Türkiye’deki İsrail protestolarına gelirsek.

İstanbul’da Konsolosluk önünde toplananlara biber gazı kullanılmış.

.

Ankara’da Seğmenler Parkı'nda da İsrail saldırısı protesto edilmiş.

Protestoda “Allahu ekber” sloganları atılmış, sala okunmuş. Bazı vatandaşlar ABD bayrağı yakmış.

Seğmenler Parkı İsrail Büyükelçiliği önünde Gelecek Partisi ve Saadet Partisi adına açıklama yapan Selçuk Özdağ, “Hitler size soykırım yaptı ama o tarihten itibaren Hitler’e rahmet okutturacak işler yapıyorsunuz. İsrail sana sesleniyoruz! Yahudilerle, Musevilerle hiçbir işimiz yok. Ama İsrail Siyonizm’ine meydan okuyoruz” şeklinde konuşmuş.

.

Adana’da ABD Konsolosluğu’na taşla saldırı olmuş.

.

Malatya’da İsrail’i protesto etmek amacıyla bir grup konvoy yaparak Akçadağ ilçesindeki Kürecik Radar Üssü'ne doğru yola çıktınca jandarmanın geçişlerine izin vermemiş.

.

Edirne’de toplanan bir grup sloganlar atarak yürümüş.

.

Tekirdağ ve Kırklareli’de deki eylemlerde İsrail saldırıları kınanmış.

.

Konya, Kayseri

Konya’da, İsrail protesto edilmiş.

.

Gaziantep’te saldırıya tepki gösterilmiş.

.

Urfa’da Meydan da toplananlar, ellerinde Türkiye ve Filistin bayraklarıyla, tekbir getirip İsrail aleyhine sloganlar atmış.

Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılınmış.

.

Maraş’ta, sosyal medya üzerinden yapılan çağrıyla toplananlar, tekbirler getirerek sloganlar atmış.

.

Diyarbakır’da eylemciler, protesto gösterisi yapmışlar.

.

Adıyaman’da bir araya gelenler Filistin’deki katliamın bir an önce sonlandırılmasını istemişler.

.

Bursa’da, protesto düzenlenmiş ve “Bursa’dan Gazze’ye direnişe bin selam” sloganları atılmış.

.

Eskişehir’de bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri, İsrail aleyhine sloganlar atmış.

.

Balıkesir’de Gazze’deki saldırılarda hayatını kaybedenler için sala okunarak dua edilmiş.

.

Kütahya’da Gazze’deki hastane saldırısı nedeniyle hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okunmuş, İl Müftüsü dua etmiş.

.

Amasya’da, vatandaşlar, ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları ile toplanmış.

.

Bilecik’te toplanan vatandaşlar, saldırı nedeniyle İsrail’e tepki göstermiş.

.

Düzce’de saldırı protesto edilmiş.

.

Ve Çanakkale’de üzerinde “Fetih Yürüyüşü” yazılı pankart taşıyan protestocular, İskele Meydanı’ndan, Truva Atı’na yürüyerek “Kahrolsun İsrail”, “Gazze'ye selam direnişe devam”, “Oluk oluk kan aksa kurtulacak El Aksa”, “İnsanlık uyuma kardeşine sahip çık” şeklinde sloganları attı.

 

DİĞER HABERLER

TBMM Genel Kurulu’nda Türk Askerinin, Irak ve Suriye’de ki görev süresini 2 yıl daha uzatan Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi 357 oyla kabul edildi.

AKP, MHP, İYİP, Saadet Partisi ve DEVA Partisi milletvekilleri, tezkereye “Evet”, CHP ve Yeşil Sol Parti “Hayır” oyu verdi.

.

Tezkeredeki “Türkiye’de yabancı asker bulundurulması” ifadesine CHP itiraz etmişti.

.

Haber:

Milli Eğitim Bakanlığı, 13-17 Kasım arasında yapılması planlanan ara tatilde öğretmenlere “Din Eğitimi” semineri verecek.

Öğretmenler söz konusu karara sosyal medya üzerinden “Yüz yüze seminere hayır” etiketiyle tepki gösterdi.

Paylaşımlarda öğretmenlerin tatil hakkının gasp edildiği ifade edilerek kararın kaldırılması istendi.

.

Haber:

“Cumhuriyetin 100. yılına iki haftadan az süre kaldı: Yabancı büyükelçiler, törenlerin programının hala paylaşılmamasına şaşırıyorlar.”

.

Haber:

TRT, Cumhuriyet’in 100'üncü yılına özel düzenlenecek etkinlikleri Hamas'ın İsrail'e saldırmasının ardından başlayan savaş nedeniyle erteledi.

Açıklamada şöyle: “TRT, Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları çerçevesinde düzenleyeceği ve tüm hazırlıkları biten eğlence odaklı konser ve gösterileri, Gazze'de yaşanan endişe verici insanlık dramı nedeniyle ileri bir tarihe erteledi.”

.

Haber:

“Mardin Kızıltepe’de beşik kertmesi adeti ile ‘Küçük yaşta nişan töreni’ yapılan iki çocuğun anne ve babası gözaltına alındı. Gözaltındaki 4 kişi çıkarıldıkları mahkemece, adli kontrolle serbest bırakıldı.”

.

Haber:

“Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Özgür Özel, genel başkanlık seçiminde 40-50 delege önde gözüktüklerini söyledi.”

.

Haber:

“Eski AKP milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Odatv’ye yaptığı açıklamada ‘Yerli ve milli bir muhalefet için geliyoruz. Türkiye’nin sigortası olacağız’ dedi.”

.

Haber:

“İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski İçişleri Başkanı Abdulkadir Aksu, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek ve İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün sahibi olduğu TOGO Kuleleri'nde yemek organizasyonunda bir araya geldi.

Gazeteci Barış Yarkadaş'ın iddiasına göre bu görüşmede Sinan Aygün’e Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı teklif edildi.”

.

Bugünlük haberler bu kadar…