Hidrelez Ritüeli  Hıdırellez, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hâkimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak kabul görmektedir.

Hıdrelez 5-6 Mayıs tarihleri arasında kutlanmaktadır .O gün evde temizlik yapılmaz.Çamaşır yıkanmaz ,dikiş dikilmez,tarla sürülmez Hıdrelez günü sabah erkenden pencereler ve kapılar açılarak, bereket ve sağlık duaları edilir. Ataların mezarları ya da türbeleri  ziyaret edilir.
Sizlere çok basit bir hıdrelez ritüeli paylaşmak istiyorum .
5 Mayıs akşamı beyaz bir kağıda kendi resmini çiz ve yanına adını soyadını yaz. Altına kendinle ilgili tüm dileklerini ve olmasını istediğin her şeyi yaz ve resimlerini çiz.
(Ev, araba ya da ne  istiyorsan .).
Ayrıca küçük küçük kestiğin kağıtların  üzerine para ve istediğin miktarları   yaz. Yazdığın kağıtlarla ve paralarla birlikte 5 mayıs günü tam akşam ezanında deniz yönü ne tarafta ise yapraklarına ve dallarına asacağın çiçeği o yöne koy ve gül yapraklarına ya da herhangi bir saksı çiçeğinin yapraklarına as. En sonunda da dualarını yap . Sabah Güneş doğmadan astığın  kağıtları alırken duanı  1 kez daha söyle. Dileklerini yazdığın  kağıtları  yatağının  altına koy ve tam 1 yıl beklet. 1 yıl  sonra 6 Mayıs günü o kağıtları( paralar da dahil) yakarak küllerini denize üfle. Kesip yazdığın kağıt  paraları da kendi cüzdanına ve sevdiklerinin cüzdanlarına koy.
5 Mayıs akşamı kağıtlar astıktan  sonra sabah ezanına kadar erzak dolaplarını  ve cüzdanları  açık tut..!
5 mayıs gecesi
8 tane  ya da 44 tane pirinç tanesi bolluk ve bereket için toprağa gömülür .
Sabah kağıtlar toplandıktan sonra balkon kapıları, pencereler, ve sokak kapısı bir müddet açık bırakılır.
Hidrelezimiz hayırlı olsun..
Hıdrellezimizin   bize bolluğu ,bereketi ve istediğimiz  her neyse   bol bol getirmesine niyet ediyorum .
Ve her şeyin tam da istediğimiz gibi olması dileklerime ,
Kendinize ve çevrenize aşk ve sevgiyle bakınız 
Selam ve sevgilerimle ,
SİZİ SEVİYORUM..
SİZİ SEVİYORUM…
SİZİ SEVİYORUM….