Bazı  tıbbi sezgisel hekimler bazı insanların neden iyileşmediği konusunda benzersiz bir bakış açısına sahipti. Herkesin iyileşmek istediğini düşünürdü.

Bazen insanlar görünürde iyileşmek istese de bir türlü iyileleşemediklerini görürsünüz.Çünkü iyileşmelerinin önünde engelleri var .Üstelik de bu engelleri kendileri koyarlar.İyileşmenin önündeki engeller, geçmişte yaşamaktan vazgeçememek ,kurban olmayı bırakamamak ve değişim korkusunu içerir.
Düşünce ve enerjiyi geçmişe yönlendirmek, yaşam gücü işlevi görmek ve iyileşmek için bu enerjiye ihtiyaç duyan hücre ve organlardan uzaklaştırır. İyileşme, şimdiki zamanda yaşamayı, geçmiş travmalardan ve yaralardan enerji toplamayı gerektirir. Genel olarak geçmişlerinden kopamayanların ve geçmişlerini beslemenin ve yaşatmanın tek sebebinin yaşananların acısı olduğunu söylerler.
Geçmiş bir olayı veya kişiyi affetmeyi reddetmek vücuttan enerji sızıntılarına neden olur. Affetmek bu sızıntıları iyileştirir. Bağışlamanın, neden oldukları yaralar için başkalarını suçlamamakla hiçbir ilgisi yoktur.
"Kendimizi kurban algısından kurtarmak" ile daha çok ilgisi vardır.Acı verici bir eylemi yaşam sürecinin bir parçası olarak, kişisel bir ihanetten çok bir mesaj ya da meydan okuma olarak gördüğümüzde, yaşam enerjisi fiziksel bedenin enerji devrelerine geri akar.
İnsanlar kendilerini kurban olma illüzyonundan kurtaramadıkları için iyileşmiyorlar. İnsanlar genellikle başkalarından destek aldıklarını gördükleri için yaralarından güç alırlar.
Yaralar, diğer insanları manipüle etmenin ve kontrol etmenin bir aracı haline gelir.
 
İyileşme genellikle yaşam tarzı, çevre ve ilişkilerde değişiklikler gerektirir. Değişim de bazen korkutucu olabilir. Ne yapacağınızı bilmediğinizi iddia ederek takılıp kalmak kolaydır, ancak bu nadiren doğrudur. Beklemede olduğumuzda, bunun nedeni tam olarak ne yapacağımızı bilmemiz ve buna göre hareket etmekten korkuyoruz demektir.
Değişim endişe vericidir ve beklemek bir güvenlik duygusu verir, o güvenlik duygusunu kazanmanın tek yolu değişim girdabına adım atmak ve diğer taraftan çıkıp tekrar canlı hissetmektir.
Hepimizin karşılaştığı ölüm süreci bile, sevdikleriyle yarım kalan işlerle uğraşarak açılan eski yaraları iyileştirme eylemine dönüşebilir.
Geçmişi terk etmek, stresli işleri bırakmak ya da uygunsuz ilişkileri bırakmak vücudun enerjisini sürdüren eylemlerdir.
Birisini ayakta tutan şey diğerini de destekler, çünkü fiziksel ve enerjik enerjiler ayrılmaz bir şekilde birbirleriyle bağlantılıdır.
İyileşme eylem gerektirir. İyi yemek yemek, günlük egzersiz yapmak, doğru ilaçları almak vücutta sağlıklı değişiklikler yaratır.
İyileşmeniz daim olsun
Kendinize ve çevrenize sevgiyle bakın ,
Selam ve Sevgilerimle efendim
SİZİ SEVİYORUM…
SIZI SEVİYORUM…
SİZİ SEVİYORUM…