Olanları olduğu gibi kabul edin. Bir şey planlandığı gibi gitmediğinde, insanların inkâra başvurması aslında çok yaygın ve de hepimizin bildiği bir durumdur.

1. Bu davranış hatanın sonradan anlaşılmasını ve üstesinden gelinmesini engellediği için hiç yardımcı olmaz. Oysaki değerli dostlar İşlenmiş hataları görmezden gelmekten, inkâr etmekten veya gizlemekten kaçınmak lazım.
Eski "dökülen süt için ağlama" hikâyesi gibi. Yok sen döktün yok ben döktüm gibi. Yapanın yaptığını kabul edemediği gibi.
Oysaki olanları kabul ederseniz, gelecekte tekrarlanmaması için hatadan dersler çıkarabilirsiniz.
 
2. Duygusallaşmaktan kaçının Yanlış anladığımızda, hayal kırıklığı tamamen duygusal bir duruşa yol açabilir. İlk başta tövbe etmek olumlu olabilir, ancak kendinizi kapatmanıza yol açmamalıdır. Bazen insanlar büyük bir hatadan sonra ağlamak bile isterler, ancak bu ilk üzüntünün aceleci olmayan bir tavırla değiştirilmesi gerekir. Başarısızlık için üzülmek veya kendiniz için üzülmek olumsuz tutumlardır. Bu tür davranışlarda ısrar etmek mutsuzluğa neden olabilir ve yeni hatalara yol açabilir.
3. Sorumluluğunuzu üstlenin. Reddetmenin yanı sıra hata yönetiminde de çok yaygın bir duruş vardır. Birçoğu başarısız olur ve yükü kendi üzerlerindeki yükü hafifletmenin bir yolu olarak suçu işaret etmek veya sorumluluğu paylaşmak için acele eder.
Profesyonel ortamda, bu davranış her şeyden önce etik dışıdır ve arkadaşlarınızın haksız yere canını yakabilir. Bir hata yapılırken en doğrusu suçu dışardan atmadan tüm sorumluluğu üzerine almaktır.
4. Hatayı bütünüyle anlamak lazım. Derin bir nefes almak ve daha akılcı bir yaklaşım aramak, başarısızlığın üstesinden gelmeye yönelik kararlı tavırlardır. Olanların analizi, gelecekte başka bir hatadan kaçınmanıza ve ayrıca hatayı dahili olarak haklı çıkarmanıza yardımcı olacaktır.
5. Başkalarının söyleyeceklerini dinleyin Diğer insanları dinleme yeteneği, kendi hatalarınızın üstesinden gelmeniz için çok önemli bir derstir. Genellikle, ikinci bir görüş kafanızı boşaltmanıza ve bu başarısızlığa neyin yol açtığını anlamanıza yardımcı olabilir.
Peki sizin yaptığınız hatalar var mı? Ne düşünüyorsunuz?
Kendinize ve çevrenize sevgiyle bakın
Selam ve Sevgilerimle
SİZİ SEVİYORUM…
SİZİ SEVİYORUM…
SIZI SEVİYORUM…