Yaşadığımız bu zor dönemde insanlar acılarla boğuşuyorken bizim üzülmememizin imkanı var mı?

Tabi ruh sağlığımızı korumamız da çok önemli bunun bilincinde olarak yazıyorum bugünkü yazımı. Faydalı olması dileklerimle.
  Nasılsınız değerli dostlar, endişe durumuz nasıl?
Bu durumda ne kadar iyi olabilirim dediğinizi duyar gibiyim haklısınız hepimiz aynı düşüncelerdeyiz
Fakat ruh sağlığımız açısından bakacak olursak endişeniz var mı?
Kendinizi gergin hissediyor musunuz?
Eğer endişeli hissetmeye başlarsanız sizlere hatırlamanız gereken bazı şeyleri yazmak istiyorum. Çünkü çoğu zaman kaygıdan kurtulmanın yolunu düşünmeye çalışırız ki bu imkânsızdır çünkü zihnin daha fazla kaygı yaratan korku dolu ve olumsuz hikayelerine karışırız. ?    
 
    Kafandan çıkıp şimdiki ana dönmek istediğin yer. ? Endişelenen değil, harekete geçen ol! ? Kaygılı düşünceler, dikkatinizi hak etmeyen bir internet trolünün saçma sapan fışkırması gibidir. ? ?
Rahatsız edici duygular, stres hormonlarının savaş ve uçuş tepkisine bir tepkidir. Ama ikisi de aklın önerdiği kadar ciddi değil. ?
 
     Korku temelli düşünme döngüsünü kırmak için zihnin önerdiğinin tersini yapmaya başlayın çünkü bu size zihnin sizi kandırmak için yalanları ve hikayeleri kullandığına dair kanıt sağlayacaktır. ? ? Ayrıca, yapamayacağınızı düşündüğünüz bir şeyi yapmayı deneyin ve endişe ortaya çıkarsa bırakın! Ardından, geçene kadar yaptığınız işe devam edin – küçük başlayın ama sizi engellemesine izin vermeyin! ?
 
     Unutmayın ki 'Gerçek Siz' korku ve endişenin altında hala oradadır. Kayıp değilsin. Sadece izin verirseniz, seyrini çok daha hızlı işleyen bir iç türbülans yaşıyorsanız! ? ?
 İlk başta korkutucu gelebilir, ancak bununla başa çıkabilirsin ve ne kadar çok kabul edersen, o kadar zayıflar!
Şimdiye kadar yaşadığınız her endişeyle nasıl başa çıktığınızı kendinize hatırlatın.
Bunun farkına varın ve bir 'Bunu yapabilirim!' geliştirmeye başlayın. İyileşmenizde size çok yardımcı olacaktır.
Evet değerli dostlar kendinize ve çevrenize sevgiyle bakın
Selam ve Sevgilerimle
SİZİ SEVİYORUM…
SİZİ SEVİYORUM…
SİZİ SEVİYORUM…