Milletçe ülkemizin içinde bulunduğu bu durum normal olarak hepimizi üzmektedir Farkında olmadan merak ettiğimiz içinde devamlı medyada ya da sosyal medyadayız.

Evet dostlar,
Genel olarak hep istediğimiz bir şey var o da hayatımızın sorunsuz bir şekilde akması.
Bunu hepimiz istiyoruz fakat bazen hiç istemediğimiz şeyleri şu anki yaşadıklarımız gibi yaşamak da mümkün .
Fakat devamlı televizyon karşısında ya da sosyal medyada bu olayları izlemek yeni travmaların oluşmasına ya da eskiden oluşmuş ve derinlerde kalmış travmaların ortaya çıkışına sebep olabilir.
  Bazen hayatınızın akışına engel olabilecek çapa dediğimiz konuşulandırmalarımız olabilir?
Bugün bunları farkına varalım ve daha sonrada çözüm yoluna gidelim diye düşünüyorum.
Peki nedir çapa? Ve hayatımın akışına nasıl engel oluyor?
   Hayatımızın akışına engel olabilecek ailemizin ya da çevrenizin bizim üzerimizde bulunan Çapa diye tabir ettiğimiz (Bir şeyi diğer bir şeye bağlayarak aralarında ilişki kurmak ya da diğer bir değişle; çapa belirli bir duyguyu veya duyu organlarını harekete geçiren, bir tür uyarıcıdır. Çapalama bize olumlu veya olumsuz hatıraları veya yaşanmış olan ruh hallerini hatırlatır)  ya da demirlemele dediğimiz Bizi sabitleyen ve yoğunluğa yapışan, bizi harekete geçmemize ve varlığımızın özgürlüğü yönünde akmamıza izin vermeyen üç çapa vardır;
1.İnançlar:
Veya eğitim, öğretim, kültür ve gelenekler yoluyla bize çocukluktan aşılanan, yaşamlarımızı tarihlendiren ve engelleyen paradigmalar, normlar ve sınırlayıcı dogmalar, özgünlük ve yaratıcı akışa engel olan, şu tür ifadeler: bunu yapamazsın, zorunda değilsin, yapmamalısın, eşeksin, safsın, beceriksizsin, aptal olacaksın, aptal olmalısın çünkü bunlar ailenin normlarıdır. Gibi gibi ..
2. Bağlanmalar:
 Ya da diğer insanlarla, duygularla ve nesnelerle ilgili olarak bize uzun süre acı çektiren hissettiklerimiz, kaprisli bir şekilde oluşturduğumuz beklentileri karşılayamadığımız için bizi hayal kırıklığına uğratır.
3. Korkular:
Çocukluğumuzdan beri taşıdığımız sınırlayıcı inançların ya da söyledikleri korkunun, yapma korkusunun, ölüm korkusunun, sorumluluk, alay, başarısızlık, girişimcilik ve yorgunluğun bizi felç eden ve engelleyenlerin sonucu ve sonucu bizi riske atmaktan, gönlümüzün sıkıştığı, özlediğimiz yerde yapmaya ve çiğnemeye çalışmaktan. İlerleyebilmemiz ve diğer mevsimler ve daha yüksek boyutlar için kaldırabilmemiz için kaldırmamız gereken veya mümkün olduğunca çabuk kaldırmamız gereken üç çapa, üç ağırlık ve demirleme vardır.
   Bunlar bizim hayatımızda bir direnç noktası oluşturabilir ve akışa engel olabilir
Bunların kaldırılması, ya da minimuma indirilmesi bizim ruh sağlığımız İçin iyi olacaktır.
Evet, efendim izlediğimiz görüntülerle yeni çapaların oluşmaması açısından medya ve sosyal medyada deprem konulu yayınları mümkün olduğunca izlememeye dikkat etmenizi öneririm.
Yaşadığımız acılar bizi bir araya gelmeye vesile olsun.
Farkındalığımız yükselsin
Evrene, tüm canlılara verdiğimiz sevgi yükselsin
Kendinize ve çevrenize sevgiyle bakın
Selam ve Sevgilerimle
SİZİ SEVİYORUM…
SİZİ SEVİYORUM…
SİZİ SEVİYORUM…