Efsane pazartesi  gününden ve başlayan yeni haftadan, tüm dostlarıma güller kokulu selamlarrrr …

Bugün sizlere Güney Afrika’da Namibya’dan bir yaşam tarzından, kültüründen konuşalım isterim ,
Güney Afrika'daki Namibya'nın Himbaları   (Kuzey Namibya’nın Kunene bölgesinde yaşayan Himbalar, 20.000 ila 50.000 nüfuslu göçebe bir topluluk. )arasında, bir çocuğun doğum tarihi, doğum anında veya ana rahmine düştüğünde değil, çok daha önce belirlenir: çocuğun annesinin zihninde düşündüğü günden itibaren. .
Kadın çocuk sahibi olmaya karar verdiğinde bir ağacın altına oturup dinlenir ve doğacak çocuğun şarkısını duyana kadar dinler. Ve o çocuğun şarkısını duyduktan sonra, çocuğa babalık yapacak adama o şarkıyı öğretmesi için geri döner. Ve sonra çocuğu fiziksel olarak gebe bırakmak için beraber olduklarında , onu davet etmek için çocuğun şarkısını söylerler.
Anne hamile kaldığında bu çocuğun şarkısını köydeki ebelere ve yaşlı kadınlara öğretir. Böylece bebek doğduğunda yaşlı kadınlar ve çevresindekiler onu karşılamak için onun şarkısını söylerler.
Çocuk büyüdükçe diğer köylüler onun şarkısını öğrenir. Böylece çocuk düşerse veya yaralanırsa, her zaman onu kaldıracak ve onun için şarkısını söyleyecek biri vardır. Aynı şekilde, çocuk harika bir şey yaparsa veya geçiş törenlerini başarıyla geçerse, köy halkı onun şerefine şarkılarını onun için söyler.
Kabilede köylülerin çocuğa şarkı söylediği başka bir olay daha vardır. Hayatının herhangi bir noktasında kişi bir suç işler veya anormal bir toplumsal davranışta bulunursa, kişi köyün merkezine çağrılır ve toplum halkı onun etrafında bir çember oluşturur. Sonra şarkılarını söylerler. Kabile, anti sosyal davranışı düzeltmenin cezalandırmakla ilgili olmadığını, kim olduğunuzu sevmek ve hatırlamakla ilgili olduğunun farkındadır.
Kendi müziğinizi tanıdığınızda, karşınızdaki kişiye zarar verebilecek herhangi bir şey yapmak istemezsiniz veya yapmanıza gerek kalmaz.
Ve böylece yaşam boyunca. Düğünde şarkılar hep birlikte söylenir. Ve bu çocuk yaşlanıp ölmeye hazır yatağında yatarken, bütün köylüler onun şarkısını bilir ve şarkısını son kez söyler."
Peki, hiç düşündünüz sizin şarkınız nedir?
Efendim efsane pazartesi ve yeni hafta bize sağlık, bolluk, bereket, mutluluk ve huzur ,aşk …… vb getirsin
Kendinize ve çevrenize
Aşkla ve Sevgiyle bakın
Selam ve Sevgilerimle
SİZİ SEVİYORUM…
SİZİ SEVİYORUM…
SIZI SEVİYORUM…