Başkalarının taleplerini karşılayan biriyseniz, sınırlarınızı çok iyi bilmeniz gerekir, çünkü bazı kişilerin TALEP ETMEDE SINIRLARI YOK olabilir.

Hepimizin bir sınırı olduğunu hayal etmeli ve bilmelisin. Hepimizin oradan kimsenin geçmemesi gereken bir çizgisi olmalıdır.
 Kendi kişisel sınırlarımızı belirleyememek ve koruyamamak, özgüvenimizi ve esenliğimizi etkileyen büyük bir duygusal bedele neden olur. Ve tam da bu nedenle, enerjinizi çalan şeylere karşı pasif olamazsınız.
Diğerinin sözünü kesmeden seni tüketmesine izin veremezsin. Nasıl cildimiz vücudumuzu dış etkenlerden koruyan sınır ise, kişisel sınırlarımız da bizi enayilerden koruyan engelleri temsil eder .
Eskiden vampirler kanınızı emer diyorduk ama şimdi bir de modern vampirler var .
Modern vampir kanınızı emmez, enerjinizi emer.
Empati kurmak harika bir şey ama kendini unutacak kadar değil. Kendine saygısı olmayan empati yıkımdır. Kurbağayı bir tencereye koyup suyla doldurursanız, ateşe koyarsanız ve yavaşça ısıtırsanız ilginç bir şey fark edeceğiniz söylenir: Kurbağa suyun sıcaklığına farkında olmadan kendini ayarlar ve içeride kalır. Ve sıcaklık yükseldikçe ayarlamaya devam edecektir. Su kaynama noktasına yaklaştığında ve kurbağa dışarı atlamaya çalıştığında, yapamayacaktır. Çünkü yapması gereken ayarlamalardan çok yorulacaktı. Bazıları kurbağayı öldüren şeyin kaynayan su olduğunu söylerdi. Ama onu asıl öldüren, ne zaman çekip gideceğine karar verememesiydi. Acaba tenceredeki kurbağa gibi değil miyiz diye. Suyun sıcaklığına farkına varmadan alışırız kendimizi kandırıp uyum sağlarız ve bugün bile içinde bulunduğumuz tencerenin farkına varmayız (kurbağa ve tencereyi sayıyorum.)
Kendimizin ve kişisel sınırlarımızın farkında olduğumuz güzel bir pazartesi ve yeni bir hafta diliyorum bu haftanın bir farkındalık haftası olması ne kadar güzel olur değil mi?
Güzel bir pazartesi sağlıklı mutlu huzurlu ve akışın bol olduğu güzel bir hafta diliyorum.
Kendinize ve çevrenize sevgi ve aşkla bakanız efendim
selam ve sevgilerimle ..
mutlu pazartesiler..
Sizi seviyorum…
sizi seviyorum. ..
Sizi seviyorum…