Yıllarca, hayran olduğum birini izlediğim zaman her gördüğümde kendi kendime “Bunu sen mahvettin. Treni kaçırdın. Bunu yıllar önce yapmalıydın. Artık çok geç.'

Yıllarca, hayran olduğum birini izlediğim zaman her gördüğümde kendi kendime “Bunu sen mahvettin. Treni kaçırdın. Bunu yıllar önce yapmalıydın. Artık çok geç."
Bunu yapan tek kişi olmadığımı biliyorum çünkü herkesin bu tür zaman çizelgesi karşılaştırmasıyla mücadele ettiğini görüyorum. Özellikle seanslarımızda  yok ya çok geç artık bizden çoktan geçti diyenler o kadar çok ki..!
 Ergenlik çağındaysanız, muhtemelen kendinize voleybol takımı veya futbol takımı için denemek için çok geç olduğunu söylüyorsunuz çünkü oyunun bu aşamasında spor değiştiremezsiniz.
20'li yaşlarınızdaysanız, muhtemelen kendinize çok geç olduğunu, ana dalınızı çoktan seçtiğinizi ve artık kariyer yolunuzu değiştiremeyeceğinizi söylüyorsunuzdur.
30'lu yaşlarındaysanız, kendinize her zaman bekar kalacağınızı, asla kendi ailenizin olmayacağını ve bunun böyle olduğunu söylüyorsunuz. Evlilik ile ilgili toplumsal kodlarımızın olduğunu da göz ardı etmemek gerekir. İnsanlar da sanki 30 yaşına başlamadan evlenmesi gerekir. Yoksa tren kaçar :)
İşin şakası bir yana bu insanlarda psikolojik baskı yaratabiliyor .Gereksiz kodlamalara da sebep olabiliyor..!
 40'lı yaşlarınızdaysanız, verdiğiniz finansal kararlar için kendinizi hırpalıyorsunuz ve artık iyileşmeniz için çok geç.
 Anlıyor musun? Kendinize doğru zaman olmadığını veya fırsat penceresini kaçırdığınızı söylediğiniz sürece mutsuz olacaksınız. Sonra gelsin asık, düşük yüzler…Buna izin vermek yok.
 Zaman şimdi.
Eylem cevaptır. Hayatta yapmak istediğin tüm değişiklikler seninle başlar.
Evet artık o olmaz ,artık çok geç düşüncelerimi bıraktım (!!!!) çünkü kendime o olumsuz saçmalıkları söylemek benim hayatımın akışına engeldi  Olumsuz düşüncelerimin kontrolümü sağladığımda  hayatımın ve kariyerimin yönünü değiştiren aksiyonlar almaya başladım. Hem de tam istediğim gibi
Kendime çok teşekkür ediyorum çok şükür.
 
Siz de hayatınızı veya kariyerinizi değiştirebilirsiniz. Önemli olan nerede mutlusunuz? Nerede iyi hissediyorsunuz?
Kendinize bu yalanları söylemeyi bırakın ve basit gerçeği takip edin,  ne istediğinizi belirleyin ve bunun gerçekleşmesi için çalışmaya başlayın. Hayatınız aksın bir nehir gibi kaldırın içindeki gereksiz taşları.
Kendinize iyi bakın
Selam ve Sevgilerimle…