Bazı insanların ömrü diyet yapmakla geçiyor desem yanlış olur mu ?

Ne dersiniz?
Evet dış güzelliğimiz önemli tabii özsevgimizi arttırmak İçin kendi sevgimizi arttırmak için kendimize dikkat etmeliyiz. Bunu sadece kendimiz istediğimiz için ve şekilde olmalı tabii ki yoksa bize medyada çizilen modellere uymak yada kendimizi başkasıyla kıyaslamak yada  kimseyle yarışmak için değil. Bunlar çok önemli tamam kendimize dikkat ediyoruz çünkü böyle olmak istiyorum tamam tamam anlaşıldı.
Ama ….
Diyetiniz sadece ne yediğiniz değildir. .
Nasıl ya dediğinizi duyar gibiyim.
Evet dışımıza bakıyoruz. Estetikler yaptırıyoruz. En sevdiklerimizi yiyerek karnımızı da doyuruyoruz. Peki ruhumuz ne oluyor? Hiç düşündünüz mü? Ruhumuzun durumu nasıl?
Dışardan içerden devamlı darbe mi alıyor yoksa?  Yada çok mu sevgisiz kaldın, yaralı mı sevgi almak için insanlara devamlı veriyor mu yoksa?
Ruhumuza genellikle iyi baktığımız söylenemez. Her türlü negatifi absorbe ediyoruz. Aman kimse duymasın, kimseyi üzmeyeyim, benim yüzümden sorun çıkmasın, sonra bana sorunlu demesinler ya da bunun gibi sebeplerden dolayı ruhumuzu üzüyoruz. Hatta belki abartı olacak ama ruhumuz yok gibi davranmıyor muyuz?
Çoğunlukla da başka kimseye gerek kalmadan bunları kendi kendimize yapıyoruz.
Sonra gelsin psikosomatik hastalıklar baş ağrısı ,saç dökülmesi, egzama, migren, görme bozuklukları, ağrılar ,diyabet, yüksek tansiyon, kabızlık vb
……
Vücudumuz çok önemli dostlar. Çöp tenekesi gibi davranmayın ona Ne bulursanız atmayın içine. Değer verin, şefkat gösterin kendinize..Zaten dışarıdan almak İçin çabaladığınız sevgiyi kendinize verdiğiniz taktirde sevgi titreşiminiz artacak ve dışardan da sevgiyi böylelikle alacaksınız.
….
Daima bedeninize ne yerleştirdiğinizin farkında olursak nasıl olur dostlar;
duygusal, ruhsal ve fiziksel olarak. . . .
…….
Haydi gelin şimdi kendimizi değerlendirelim ve şu soruları kendimize soralım;
Gerçekten sevdiğin şeyi yapıyor musun?
- Başkalarının sizin hakkınızda sahip olduğu fikir olumlu mu yoksa olumsuz mu?
- Başkalarının görüşleri sizi gerçekten etkiliyor mu?
Sizin de  kendinizden başka bana da sorularınız varsa her zaman sorabilirsiniz...
Selam ve sevgilerimle.