Her zaman kararlarınızdan şüphe ediyor ve başarısızlıktan korkuyor musunuz?

Her zaman kararlarınızdan şüphe ediyor ve başarısızlıktan korkuyor musunuz? Hangi meslekte ya da cinsiyette olduğumuz önemli değil.
O halde bu yazım tam da size göre.
Eğer öyleyse, kendinize olan güveni yeniden inşa etmenin zamanı geldi. Kendimize güvendiğimizde, kendimizi güvende ve yetenekli hissederiz. Ancak kendimize güvenmediğimizde hata yapmaktan korkarız ve tam potansiyelimize ulaşamayız. 
…………..
Peki kendimize olan güveni nasıl kazanabiliriz?
Öncelikle
Zihinsel bir güven tutumu oluşturun,  mesela ne yapmak istiyorsunuz?
Nereden başlamak istiyorsunuz?
Öncelikle kendinizi başkalarıyla karşılaştırırken kendinize karşı nazik olun,  her zaman söylediğimiz bir şey var ki o da kendimizi kimseyle karşılaştırmamızın ne kadar önemli olduğudur. Çünkü herkes kendine özeldir ve bulunduğu koşullarla değerlendirmelidir .Odağımız her zaman kendimiz olmalıdır .Ayrıca gelişmek içinde buna dikkat etmemiz gerekir .Dikkat edin odağımızı verdiğiniz yeri büyütürsünüz.
Kendinizle ilgili şüphelerinizden kurtulun.
En önemli en çok dikkat edilmesi gereken etmenlerden biri de budur. Biliyorsunuz kendimizi eleştirme ve yargılama hatta ayağımıza çelme takma da çoğunlukla da kimseye gerek kalmıyor, çünkü biz bunu başarıyla yapıyoruz. Yani bindiğimiz dalı kesiyoruz, sonra kendimizi yerlerde bulduğumuzda da çok üzülüyoruz..
İşte buna dikkat lütfen, hem yükselmek istiyoruz hem de kendimizi engelliyoruz 
Kendine yapma bunu hayır.
Güvenli riskler al, çok sevdiğim bir söz var risk almazsanız hayatı seyredersiniz. Hayatta her şey risk öyle değil mi? Örneğin iş kuracaksınız ama ya batırırım diye korkuyorsanız açmayın tavsiyem çünkü korktuğunuz neyse onu çekeceksiniz. Tabii başlamak istediğiniz konuya balıklama atlayın da demiyoruz ama düşünün ölçün tartın. İnandığınız bir konuysa başlayın, hayırlı olsun işinizde başarılı olacaksınız.
Her zamanki konfor alanınızın dışında bir şeyler yapmak için kendinize meydan okuyun,  işte buda ya olmazsa deyip alışkanlıklarımızı değiştirmemenize sebep olan durum.
Alıştık ya rutine tabii ki değişiklik kolay olmayabilir. Yeni davranışları yapmak İçin konfor alanımızı terk etmek zorunda kalabiliriz ve de öyle de olacaktır tabii ki ama değiştirmek istediğiniz her neyse  sizin için yeni olacaktır. Yeniler için de ne diyeceğiz güle güle eski ben yenileniyorum  ve konfor alanımdan çıkıyorum.
O halde yeni yolunuz hayırlı olsun diyelim değil mi?
Yeteneğinizin farkına varın ve parlamasına izin verin. Büyümenize izin verin mutlaka sizin de kendinize göre yetenekleriniz vardır. Fark edin bunları. Görün keşfedin. Bakın izin vermek o kadar önemli bir konu ki yaptığım çalışmalarda gördüğüm en önemli konulardan biri de budur. Kendimize izin vermiyoruz izin verdiğimizi sanıyoruz danışanlarımın çoğunda  gördüğüm şu ki izin vermeyi bilmiyoruz . Hatta izin vermek ne demek? diye sorduklarını biliyorum. Tabii ki bunun en büyük sebebi korkularımızdır. Geçmişte hatırlayıp hatırlamadığımız neler yaşadık kim bilir?
Zaten bebeklikte neler yaşadığımızı nasıl hatırlayabiliriz değil mi?
Evet dostlarım şimdi kendinize şu soruları sorabilirsiniz ?
Bugün neyi iyi yaptım?
Ne zaman kendimi güvende ve başarılı hissettim?
En güçlü yönlerim ve zorluklarım neler?
Birine özgüveninden dolayı hayran mıyım?
Sevgiye ve mutluluğa layık olmadığım doğru mu?
Güzel\ Yakışıklı ve özel olmadığın doğru mu?
Hayatının bir anlamı olmadığı doğru mu?
Sorularınız varsa sorabilirsiniz?
…….
Bugün son cümlemizi eflatunun sözleriyle tamamlayalım “İnsanın kendi kendini fethetmesi zaferlerin en büyüğüdür”. Eflatun
Kendimizi bu güzel yolculukta keşfetmemiz dileklerim ve de selam ve sevgilerimle.