Rıdvan UZ, İYİ Partinin Çanakkale Merkezde %27, Türkiye genelinde %17’lik oy oranına yükseldiğini anlattı.

Geçtiğimiz Cuma günü öğleden sonra İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Rıdvan UZ, sosyal medyada canlı yayında Tunahan Ünsal’ın konuğu oldu. Çok önemli açıklamalar yaptı. Canlı yayının tam kaydını izlemek mümkün. Buraya sığmaz ama bir kısmını paylaşmakta yarar var.
Rıdvan UZ, İYİ Parti Genel İdare Kuruluna çok yüksek bir tercihle seçildi. Şehrimizin en çok çalışan siyasetçisi. Ayda on binlerce kilometre yol yapıyor. Genel Başkan Meral Akşener ile birlikte memleketin dört bir tarafını dolaşıyor. Dolayısıyla sokağın nabzını en iyi bilen, yaşayan bir kardeşimiz.
Canlı yayında İYİ Partinin yükselişi, esnaf ziyaretleri, Genel Başkanın Meclis konuşmaları, başbakan adaylığı, HDP’ye karşı duruşu gibi birçok konu gündeme geldi.
Rıdvan UZ, İYİ Partinin Çanakkale Merkezde %27, Türkiye genelinde %17’lik oy oranına yükseldiğini anlattı. Gerçekten İYİ Parti, kurulduğundan bu yana, onca engellemelere, baskın seçimlere rağmen en hızlı büyüyen, halkın gönlüne kısa sürede yerleşen bir partimiz.
Genel Başkan Meral Akşener’in esnaf ziyaretlerine başladığı günlerde, dükkânına, mağazasına çekinerek davet eden esnaf artık yolunu kesiyor. Çarşılar miting alanına dönüyor. Artık insanlar korkmuyor. Akşener’in duruşu, samimiyeti insanları cesaretlendiriyor. Memleketin her köşesinde aynı heyecan yaşanıyor. Yüksekova’da durum neyse, Amasya’da, Akhisar’da aynı güzellikler yaşanıyor. Millet Akşener’e derdini anlatmak için alanları hıncahınç dolduruyor. Umutlar güçleniyor.
İYİ Partinin bütün programlarına iştirak eden Rıdvan Başkan, Meral Hanımın Meclisteki Grup Toplantılarında bir ilkin gerçekleştirildiğini, mikrofonun gerçek sahibine verildiğini, halkın meclisteki gurup salonunda kendi derdini doğrudan paylaşabildiğini anlattı. Meral Akşener bu rutin toplantılarda, iktidarın hatalarını dile getirirken, milletin sorunlarını ve çözüm yollarını da anlatıyor. Aynı zamanda aynı mikrofondan çiftçiler, esnaflar, sanayiciler, hizmet sektörünün aktörleri, emekliler, emeklilikte yaşa takılanlar, atanamayan memur adayları, neredeyse her kesimden vatandaş derdini dile getiriyor. Daha ne olsun. Milletin ve memleketin hizmetinde olan siyaset yapılıyor.
Rıdvan UZ’a en zor soru da HDP’ye karşı duruş idi. Malum iktidar sahipleri, zamanında teröristlerin yol kontrolü yapmalarına bile ses çıkarmadılar ama ikide bir kendileri gibi düşünmeyenleri teröristlerle yan yana getirmeye çalışıyorlar.
HDP’nin içinde teröristlerle işbirliği yapanlar olabilir. Ancak bu partiye oy verenleri terörist olarak nitelendirmek, onlara ihanettir diyen Rıdvan UZ, doğu ve güneydoğu illerinde yaptıkları ziyaretlerden çok güzel örnekler verdi. Hele Urfa’da vatandaşlarla sohbet esnasında Genel Başkan Meal Akşener’in 18 Mart’ta Çanakkale ve Şehitliklere yaptığı ziyaretten verdiği örnek müthişti.
İYİ Parti vatanını seven herkesin ortak paydası olmaya devam ediyor. Anavatan Partisinin çalışkan arıları, Doğru Yol Partisinin süvarileri, DSP’nin güvercinleri, MHP’nin bozkurtları, hemen bütün siyasi çizgilerden vatansever İYİ Parti çatısı altında memleketin geleceği için çalışıyor. Merkez sağın ayağına takılan çelmeleri, Soylu ve Kurtulmuş vakalarını anlatan Rıdvan UZ, artık bu oyunlara gelinmeyeceği, İYİ Partinin klasik siyaset anlayışını çoktan değiştirdiğini, milletin umudu olduklarını, millete layık olmak için canla başla çalıştıklarını ve ayakkabılarını eskitmeye devam edeceklerini dile getirdi. Ayaklarına taş değmesin.