Devletin verdiği maaşı dolara avroya yatırmak büyük ahlaksızlıkmış. İktidarın sağ kolu bu açıklamayla memleketin perişanlığını dile getiriverdi.

Devletin verdiği maaşı dolara avroya yatırmak büyük ahlaksızlıkmış. İktidarın sağ kolu bu açıklamayla memleketin perişanlığını dile getiriverdi. İnsanlar parasını korumak için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Dolara avroya yatırım yapmıyor.
Numan Kurtulmuş, aynaya baksaydı iktidarın neleri dolarla ihale ettiğini görürdü.
Çanakkale 1915 Köprüsü, yap işlet devret modeliyle verildi. Bağlı yolların yapımı için de 10 milyar liranın üzerinde bir ihale var. Köprüden geçenler 15 euro artı yüzde 8 KDV, otoyol kısmında da kilometre başına 5 sent artı yüzde 18 KDV ödeyecek. Bu paraya kim geçer bilinmez ama devlet TL cinsinden topladığı alın teri vergilerle günlük 45 bin araç için ücret ödeyecek.
Devleti yönetenler ne kadar vatandaşını korur ise vatandaş da devletini o kadar sever. Devlet üreticisini korur ise üretici daha çok üretir ve memleketin parası değerlenir.
İthalat lobisinin önüne kimsenin geçemediğini iktidar partisinin milletvekili bile dile getirdi. Gümrük fonlarını ve vergilerini düşüren cumhurbaşkanlığı kararnameleri, Türk üreticisini canından bezdirdi. Üretmekten vazgeçirdi.
Tarımsal üretim dörtte bir oranında küçülürken ithal edilen gıda kalemi sayısı 130’un üzerine çıktı. Onlarca ayakkabı ve tekstil sektörü iflas ederken seyirci kalan iktidar sahipleri, vatandaşın aldığı dolar için ahlaksızlık diyebiliyor.
Otoyol, köprü ve tünellerden geçmeyen, pahalı olduğu için geçemeyen vatandaşların ödediği vergilerle dolar kuru üzerinden araç garantili ödeme yapan devleti yönetenler, döviz almayı ahlaksızlık sayabiliyor. Ne günlere kaldık.
Daha uçak inmeyen Balıkesir Havaalanı, taahhüt edilen yolcunun yüzde birinin bile kullanmadığı zafer havaalanı için vatandaşın ödediği vergilerin peşkeş çekilmesini, ödenen milyarlarca lirayı hak sayan iktidar sahipleri, vatandaşın aldığı üç beş doları nasıl ahlaksızlık sayabilir anlamak mümkün değil.
Evet, ABD’nin Türkiye’ye teslim ettiği 100 dolarlık kâğıt paranın ABD’ye maliyeti sadece 3 sent. Para satarak geçiniyorlar zaten.
TL’yi dolara çevirmekle doların kıymeti artmaz, TL’nin değeri de azalmaz. TL’nin geçerli olduğu memlekette üretim bitirilmeseydi değeri artardı. İthalat politikalarının memleketi yolgeçen hanına çevirdiğini sağır sultan bile dile getiriyor artık. Hayal satmakla bu memleket bir gram ileri gitmez.
Limon dalda kalırken, limon ürünleri ithalatına izin verilirse, Adanalı çiftçi karpuzunu toplayamazken, İran’dan karpuz girişine izin verilirse, paran pul olur. 50 kuruşunu 1 liraya basarsın.
Gariban Bulgarlar gelir Edirne’den arabalarını doldurup giderler. İranlılar Van’da ülkenin esnafını sevindirir. Suriyeliler de Antep, Urfa, Antakya çarşılarını talan eder yakında.
Suriye’nin parası TL karşısında değer kazanıyor. Vatandaş dolar alınca Bulgar Levası artmıyor. Uyanın Üsküdar’da akşam oldu.