.


 
Bilişim dünyası artık her kaydı tutuyor. Ağızdan çıkan her ne varsa tarih ve saat vererek hatırlatıyor. Bu meyanda helalleşmesi gerekenlere bakmak lazım.
Tarih 24 Haziran 2014
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında MHP lideri Devlet Bahçeli'ye ağır sözlerle yüklendi. Erdoğan, "Bu sabah yaptığı konuşmaya bakıyorsunuz Bahçeli’nin, aman yarabbi. Baştan aşağı, yine ifade ediyorum bu kürsüden ağzından salyalar akıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanına köksüz diyecek kadar kökten binasip olan kişi bunun hesabını verecektir. Despot diyen bir adam bunun hesabını verecektir" dedi.
Tarih 02 Haziran 2015
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nin Recep Tayyip Erdoğan’ın kuşatması ve tazyiki altında olduğunu belirterek, fitne saçtığını ve her gün dedikodu yaptığını ileri sürdü. Erdoğan’ın, kendisiyle ilgili ’HDP Meclis’e girmezse ülkede kaos olur, erken seçime gidilir’ iftirasında bulunduğunu söyleyen ve ispata davet eden Bahçeli, "Bak sayın Erdoğan, MHP Genel Başkanı olarak, bölücü HDP’nin Meclis’e girmediği takdirde kaos olur türünden bir beyanatım varsa ve sen bunu somut şekilde, yer ve zamanını göstererek açıklayamıyorsan, tekrar ifade ediyorum, alçaksın, şerefsizsin. Erdoğan, sen nasıl bir Müslümansın? Hadi Cumhurbaşkanı olmanı geçtik de, nasıl bir insansın?" dedi.
Yıl 2015
Numan KURTULMUŞ: İsrail en büyük zaferini AKP sayesinde kazandı. Otel lobilerinde değil, OECD salonlarında ‘one minute' demek marifettir. Sayın Başbakanın kalbi Ali diyor, dili Muaviye söylüyor. AKP Harun olmaya geldi, Karun oldu. Biz AKP gibi firavunlaşmayacağız.
Süleyman SOYLU: Başbakan at üstünde durmayı nasıl beceremediyse, ülke yönetmeyi de aynı şekilde beceremedi. Bunların paçalarından yolsuzluk akıyor. Ey Recep Tayyip Erdoğan, boyun eğdin, emir eri oldun, boyan döküldü. Başbakan, rantın babasını getirdi. Bunlar yarım doktor, yarım hoca. Başbakan kendisini padişah olarak görmek istiyor.
Bunlar ve bu lafları edenler memleketi yöneten ittifakın paydaşları. Bir süredir helalleşme kavramı üzerinde ana muhalefet partisi liderine saldırıp duruyorlar. Helalleşme gibi barışçıl, insancıl bir kavram üzerinden dahi saldırmayı becerebiliyorlar.
Namussuz, şerefsiz, hırsız, alçak, zürriyetsiz gibi ağza alınmayacak sözleri birbirlerine söylemiş insanlar bir araya gelebiliyorlar ama hala milleti germeye devam ediyorlar. Nasıl bir karakter anlamak mümkün değil.
Birbirine küfür eden insanlar kol kola yürüyorlar, aynı adamlar bu defa başkalarına küfür etmeye başlıyor. Ağızları bozuk olabilir. Normaldir. Ancak birbirlerine küfür ettikleri halde bir araya gelip başkasına verip vermeye başlıyorlarsa tıbben ve ahlaken bir sakatlık olması lazım. Düşük ihtimal de olsa mutlaka helalleşmiş olmaları lazım. Yoksa söyledikleri sözlere bakılırsa yenilir yutulur değil.