Geçtiğimiz Perşembe günü tarihi Çardak Yağlı Güreşlerinin 287’incisi yapıldı.

Geçtiğimiz Perşembe günü tarihi Çardak Yağlı Güreşlerinin 287’incisi yapıldı. Mükemmel bir organizasyondu. Tribünler tıklım tıklım dolu idi. Tribünlerin yanında çamlıktaki çay bahçeleri de dolup taşıyordu. Belediye Başkanı Metin Semerci, Güreş Ağası Seyhan Arslan ile ekiplerini, altın kemerli ağalar Ahmet Acar ve Ramazan Güven’i, iştirak eden Ağaları, maddi manevi destek veren güreş gönüllülerini tebrik etmek gerekiyor.
Bazı güreşler vardı ki anlatmadan geçmek olmaz.
Bunlardan birincisi Survivor Şampiyonu İsmail Balaban ile İsmail Koç arasında gerçekleşen üçüncü tur güreşiydi. Güreş puanlamaya kalacak gibi başladı ve öyle de devam etti. Balaban çok çalışıyor ama İsmail Koç, savunmada kalıyordu. Koç arada bir de Balaban’ın hamlelerinden şikâyet ediyor adeta topu taca atıyordu. Bu arada saygın bir iş adamı İsmail Koç’un galip gelmesi halinde bin lira vereceğini ilan ettirdi. Tribünlerde epey gülüşmeler oldu. Ardından başka bir iş adamı Balaban’ın galibiyetine iki bin lira ödül vereceğini ilan ettirdi. Bu iki güzide pehlivanımıza çok düşük değer biçmişlerdi. Güreş sahalarının efsane Ağası Seyfettin Selim, durumun farkına varmış olacak ki, bu güzide güreşçilerimize centilmen güreşmeleri halinde beşer bin lira ödül vereceğini ilan ettirdi. Neticede güreş puanlamaya kaldı. Balaban yine çok çalıştı ve İsmail Koç’u bastırarak puanla yenmeyi başardı. Seyfettin Ağa güreşçilerin yanına giderek ikisini de tebrik etti. Puanlamada gerçekten çok hızlı güreş çıkartmışlardı. Ardından cazgır, Seyfettin Ağanın bu güzide güreşçilerimize güzel güreşlerinden dolayı ödüllerini onar bin liraya çıkarttığını ilan etti. Güzde ağamız Seyfettin Selim, Osman Aynur ve Hamza Köseoğlu’na muhteşem güreşleri için de beşer bin lira ödül verdi.
İsmail Balaban ile İsmail Koç güreşirken bir yandan da gözümüz Lâpseki’nin yetiştirdiği Hasan Pehlivanın torunu Hasan Özdemir’in başaltı güreşindeydi. İstikbal vadeden Hasan Özdemir güzel güreş çıkarttı. Bir ara rakibiyle toslaştılar ama sonra barışıp güreşlerine devam ettiler. Hasan, puanlamada rakibine yenildi ama başpehlivan olacağını şimdiden gösteriyor. Çok çalışıp Lapseki’ye altın kemer getirecek inşallah.
Başpehlivanlık finalini İsmail Balaban ile Nedim Gürel yaptılar. Normal süre içerisinde İsmail’in ataklarını savuşturmaktan başka hiçbir hareket yapmayan Nedim, haliyle ihtar aldı. Normal süresi içinde iki güzide güreşçimiz yenişemedi. Nedim’in paçaları çok sıkı bağlanmıştı. İsmail bir türlü paçadan yakalayamadı. Sürekli çalıştı. Nedim daha iri olduğu için de kasnaktan çekmek çok işe yaramadı. Uzatmada da sürekli çalışan İsmail, çift daldı ama buna karşılık veren Nedim İsmail’i arkadan yatırarak puanını aldı. Güreş boyunca yaptığı tek hareketle puan alıp galip geldi. Aslında puan güreşine göre Nedim’in puan almaması gerekirdi. Oyunu İsmail yapmıştı. Gönlümüzün şampiyonu yine İsmail Balaban oldu. Aylarca aç kalıp, zz bir antrenmanla Çardak’ta final yapmak her yiğidin harcı değil elbette.