.

Kimin ne paylaştığı zerre umurumda değil. Dileyen plajdan fotoğrafını koyar, dileyen en mutlu anını paylaşır. Yıllardır, insanların ana soruna, sorunlara odaklanmasına engel olmaya çalıştılar. Yıllardır ölülerimizi, acılarımızı yarıştırttılar.
Şimdi de kim daha hassasiyet sahibi yarışındayız. Bu ve benzer doktrinlerle zehirlendik, görülmesi gereken mevzuları kendimizle olan kavgamızdan dolayı ıska geçtik.
Balık hafızalı olmamızın ana mevzusu da bu zaten.
Her acıyı, her haksızlığı "Dur bakayım ne paylaşmış" kavgası sayesinde unutuyor, unutturuluyoruz.
Aslında temelde bir hassasiyet sorgulaması değil bu.
"Neden bu kadar mutlu" ağırlığı. Bırakalım bunu.
Biz bize yeteriz'den, Nerede devlet seviyesine geçmemiz gerek artık.
Bu ülkenin ödenen vergilerinin nereye gittiğini böyle zamanlarda değil, yaşamın her anında sorgulamak gerek.
Vergi devlete olan borç değildir. Devletin sana hizmet etmesi adına senin ona verdiğin harçlıktır. Devlet sana yaşanılabilir bir ortam sağlamak zorundadır.
Düğünde, halayda olan Merve değil sorun, sorun halayda olan THK Müdürü olmalı. Sorun Orhun'un eğlenirken çektiği hikaye değil, sorun bize yıllardır hikaye anlatanlardır.
Uçakta gittiği tatil için heyecanlı olan değildir sorun, her bakanın bir uçağı varken yangın söndürecek bir tane uçağımızın olmamasıdır sorun.
Ne "Kadına evde oturmak yakışır" diyen "delikanlı" tarikat mensuplarını görüyorum yangına su taşıyan, ne bir müteahhit görüyorum ellerindeki tüm imkanları seferber eden. Minik motosikletiyle yangına içme suları taşıyan ve taşırken zehirlenip ölen genç Şahin'i görüyorum sadece.
Sorgulamamız gereken bu değil midir?
İkişer, dörder alınan maaş gerçeği varken, bir ailenin yemek fotoğrafı paylaşmasını nasıl ve neden dert ederim?
Sözün özü;
Ben artık sadece yanımdaki arkadaşım sarsın istemiyorum yaramı.
Artık yaramı, yaralarımızı ilacının, sargısının, merheminin parasını ödediğim devlet sarsın.
Kendimizle olan yarışı bırakıp, haklarımız için mücadelenin, hakkımız olanı istemenin ve bunun için yaşamanın zamanıdır.
Geçmiş olsun. Umarım gerçekten geçmiş olsun.
(Alıntıdır.)