.

Türkiye yolgeçen hanı değilmiş. Bunu da öğrenmiş olduk. Kameralara yansıyan, yüzlerce insanın sınırlardan girişi yalan olmalı. Gazeteciler sınır köylerindeki insanları giydirip asparagas haber yapıyor olmalı. Türkiye’de neler olup bittiğini anlamakta güçlük çekiyor insan. Memleketi kim yönetiyor? Neden insanlar elini kolunu sallayarak sınırdan içeri giriyorlar. Sınır güvenliği ne alemde belli değil.
Yıl 2014. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin sayısının 1 milyona yaklaştığını açıkladı. Aynı yıl Milli Savunma Bakanının açıklaması:
Bakan Yılmaz, "Kendi vatanının sınırlarını korumaktan başka asli vazifesi olmayan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir mensubu sınırlar ihlal edildiğinde, bu sınırlar böyle gel geç hanı değildir, yolgeçen hanı değildir. Kaldı ki angajman kurallarında uçağımızın uyarı yapmadan düşürülmesi üzerine çok açık bütün yedi düvele, yedi iklime deklare etmişsiz, açıklamışız. Buna aykırı şekilde ihlal ederseniz biz onu diyoruz Türkiye'nin kendi sınırlarını ve vatan parçasını korumasındaki kararlılığı ve iradesi test etmeye gelmez. Bizde bunu gösterdik. Türk milleti güçlüdür, Türk devleti güçlüdür, bu milletin parçası olan Silahlı Kuvvetler de kendisine verilen görevi hakkıyla yerine getirir. Ben hem Genelkurmay Başkanımıza hem Hava Kuvvetleri Komutanımıza teşekkür ediyorum, pilotlarımızı gözlerinden öpüyorum" diye konuştu.
Aynı yılın sonunda Türkiye’ye giren Suriyeli sayısı 2.5 milyona ulaştı. Zaman içinde bu sayı 5.5 milyonu buldu. Şimdi Suriye’de iç savaş var mı? Özgür Suriye Ordusuna ne oldu? Belli değil.
Aylan Bebek nasıl vefat etti. Tüm dünya şahit oldu. İnsan olan herkesin yüreği yarıldı.
Yıl 2021. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda gerek İran kapısından, gerek Irak'tan duvarlarımızı ciddi oranda yükseltiyoruz. Herkes bilsin ki Türkiye yolgeçen hanı değildir" ifadesini kullandı.
Suriye sınırındaki illerde, yerleşim yerlerinde Suriyelilerin nüfus çoğunluğuna ulaştığını sağır sultan dahi biliyor.
Son zamanlarda ABD’nin Afganistan’dan çekilmesiyle binlerce Afgan’ın İran sınırından Türkiye’ye geçtiğini bütün haber kanalları yazıyor, gösteriyor. Devleti yönetenler, terörist Taliban ile çizgilerinin aynı olduğunu ifade ediyor.
Memleket yolgeçen hanı değilmiş. Yakalananlar ülkelerine geri gönderiliyormuş. Meralarda 10 çobandan 8 tanesi Afganistan vatandaşı. Sanayi bölgelerinde, hatta köylerde bile binlerce Afgan var. Gitseler çalıştıracak adam bulamayız diyenler var. Ama nasıl oluyor da yakalananlar ülkelerine iade ediliyor anlamak mümkün değil. Ege kıyıları kaçak dolu. Tüm otobüsler seferber olsa bir yıl boyunca kaçak taşısa bitmez. Ama memleket yolgeçen hanı değilmiş.
Tampon bölge projeleri, güvenli yerlere yerleştirme projeleri ne oldu acaba? İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sert çıkışı Türk Milletini uyandırdı. Türk Gençleri iş bulamazken, yasal olmayan yollarla Türkiye’de bulunan kaçak göçmenlere sağlanan imtiyazlar artık bardağı taşırıyor.
Memleketteki kaçaklar adam bıçaklıyor, sopalarla bir yerlere saldırıyor, terörize işler yapıyor. Tahammül edilecek, garip gureba görülecek yanları kalmadı. İktidar sahipleri farkına vardı mı? Yoksa milletin gazını mı alıyorlar?