İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER, Çanakkale Deniz Zaferinin 106. Yıldönümünde Çanakkale’de millete bayramı yaşattı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER, Çanakkale Deniz Zaferinin 106. Yıldönümünde Çanakkale’de millete bayramı yaşattı.
Ziyaretin amacını Şehitlik Ziyareti ve esnafın sorunlarını dinleme ve onlarla dertleşme oluşturuyordu. Ancak hiç de öyle olmadı. Hem Biga ve Çanakkale’de, hem de Şehitliklerde ve Eceabat Belediyesini ziyaretlerinde adeta MİTİNG havası vardı.
Aslında milletin vekili olan Meclis Başkanı ve devlet görevlilerinin törenlere iştiraki vesilesiyle, milletten bir zarar gelmesin diye alınan yüksek güvenlik önlemleri her zamanki gibi milleti yıldırır iken, AKŞENER bütün sadeliğiyle milletin içinde idi. Hemen herkese dokundu. Ayağına taş değmesin.
Biga ve Çanakkale’de yaptığı ziyaretlerde, esnafla, vatandaşla yaptığı sohbetler gösteriyor ki, bu memleketin geleceği için tek umut AKŞENER. Bir vatandaşımız, hemen bütün konuşmalarını izlediğini, erkeklere bile erkek nasıl olunur öğrettiğini, sonuna kadar yanında olduklarını dile getiriyor. Aslında Akşener’in tek umutları olduğunu dillendiriyor. Hele hele Meral Abla hitapları, milletin samimiyetini gösteriyor.
Esnaf ziyareti planlanırken Demircioğlu caddesinde bir insan seli oluştu. Zamanın sınırlı olmasına rağmen Reşat Tabak İş Merkezinde başlayan insan seli feribotlara kadar adeta taşkına döndü.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, her hafta meclis gurup toplantılarında yaptığı konuşmalar yüzbinlerce vatandaş tarafından canlı izleniyor. Sosyal medya kanallarından yapılan canlı yayınlar on binlerce yorum alıyor.
İktidar sahiplerinin oluşturduğu korku ve baskı havası artık bitiyor. Akşener millete güç ve cesaret veriyor. Oy istemeye gelmediğini, ne sorununuz varsa çözmek için çalışacaklarını dile getiriyor. Haliyle vatandaşlar Akşener’in duruşunda kendi gerçeklerinin farkına varıyorlar.
Gerçekten partinin kuruluşunda en önemli slogan olan ‘Medeniyet yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer’ düsturunun bütün örneklerini veriyor Akşener. Korkmadan, yılmadan, bütün gerçekleri açıkça dile getiriyor. Milletin sürekli içinde olduğu için, milletin yüreğinden geçenleri ama dillendiremediklerini dile getiriyor. Umut çığ gibi büyüyor. İYİ Partiye teveccüh kamuoyu anketlerinde her ay birkaç puan artıyor. Sorun yaratanlar, kendi yarattıkları sorunların içinde boğulup kalıyor.
Çanakkale Deniz Zaferinin 106. Yıldönümünde Akşener’in ziyaretinin önemli bir anlamı daha vardı. Kurmaylarıyla birlikte yaptığı ziyaret, Genel İdare Kurulu Üyesi Rıdvan UZ’un, İYİ Partinin önde gelen Kurmaylarından biri olduğunu gösterdi. Gerçekten partinin hizmetinde gecesini gündüzüne katan Rıdvan UZ, bu ziyaretin mimarıdır. Diğer yandan, İYİ Parti İl ve İlçe Başkanları ile Yönetim Kurulu üyeleri mükemmel bir organizasyona imza attılar. Ayaklarına taş değmesin.
Bütün siyasilerin Çanakkale ruhuna, Şehitlerimizin ruhuna sahip olması gerekir diyor Genel Başkan. İşte o zaman milletin ve memleketin çıkarları öne çıkar. Yoksa yandaştı, bizdendi ve benzeri gerekçelerle milletin ve memleketin malı har vurulup harman savrulmaz.