Bilişim çağı insan hafızasını tüketiyor adeta.

Bilişim çağı insan hafızasını tüketiyor adeta. Aslında bir yandan da hemen bütün haberlere ulaşma imkanı da sağlıyor. Eğer unutmazsa insan, hemen bütün haberlerin detaylarına iki dakikada ulaşabiliyor.
İktidar sahipleri, yandaş medya aracılığıyla milletin aklıyla ve hafızasıyla oynamaya devam ediyor. Halk arasında da komedi konusu oluyor bazı haber ve sunuş şekilleri. Moralin bozuksa, ekonomin bozulmuşsa, geçim derdi çekiyorsan, işsizlik canına tak etmişse yandaş kanalları izlemen yeterli. Türkiye şahlandı gidiyor. Aslında herkes nereye gittiğini bal gibi biliyor.
Maliye Bakanı, çok güzel kamu spotu yapmış. Her bir vatandaşımız diye başlayan spotta, yağdırıyor sanki.
100 günlük eylem planları vardı. Cumhurbaşkanı da bu 100 günlük eylem planlarını unuttu. Tarımdan sanayiye yok yoktu. Neler yapıldı diye soran oldu mu? Millet unuttu.
Bir yılda iki buçuk milyon gence istihdam sağlanacağı söylenmişti. Bu ifade gençlerin ümidi olmuştu. Aslında umutsuzluğu oldu sonuçta. Üç gençten biri işsizlik sorunu yaşıyor.
Avcılar kulüplerinde atış serbest yazar. Avcılar birbirlerine efsaneler anlatır.
Gençlerin gelecek hayallerini bitirmek doğru değildir.
Korona salgınından ekonomi çakı gibi çıkmış. İnsanların sokağa çıkamadığı günlerde bile üretim tam gaz devam etmiş. Sanayi ve hizmet sektörü iyi olsa, 700 bine yakın SGK’lı sigortasından olur mu? Elbette hayır.
Bütün ülkeler korona salgını nedeniyle üretimde aksamalar, aile gelirlerinde zayıflamalar olacağını hesap ederek, sosyal desteklere çıkarken, memlekette iktidar sahipleri kredi satışını desteklediler. Para satışı artmış oldu.
Korona salgınıyla mücadelede esas olan sağlık konularında daha etkin olmaktır. Yandaş medyaya göre çok iyi gidiyormuş memleket. Çok çalışıyorlarmış. Ancak Avrupa Birliği ülkeleri seyahat yasaklarını hala kaldırmadılar. Demek ki salgınla mücadelede hala başarı yok.
Dünya üniversiteler liginin birinci ve ikinci sırasındaki iki üniversitenin ortak aşı geliştirme çalışmaları tam gaz giderken, aşıda gecikme olabileceği dile getiriliyor. Memlekette sağlık, tarım, teknoloji bakanlıkları ile bazı üniversitelerde aşı bulundu, az kaldı, eli kulağında haberleri yapılıyor. Uluslararası hakemli dergilerde yayını olmayan adamlar ahkam kesiyor. Keşke başarsalar. Aşılara ne oldu diye sormadan edemiyor insan.
Nereye dokunsan hep aynı. F35 ortaklığı S400’ler yüzünden bozuldu. Ortak uçak üretme projeleri suya düştü. Ancak birkaç sene önce yerli ve milli uçak göklerde olacaktı. Lastiklerini yerli ve milli lastik fabrikası yapıyor gerçi ama diğer aksamlarıyla ilgili bir gelişme olmadı henüz.
Yerli ve milli elektrikli traktörler çiftçiler akşama kadar tarla sürüp, 8 liralık elektrik yakacaktı. Halen bir gelişme olmadı. Akşama kadar çift süren traktörler büyüklüğüne göre 100 kat mazot yakmaya devam ediyor.
Meydan geniş. Atış serbest. Ağzı olan konuşuyor. Bir zamanlar moda deyimlerdi. Güncellenmiş oldular.