.

Geçtiğimiz pazar günü Çanakkale Belediyesi Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde, İyi Parti Çanakkale İl Başkanlığı İkinci Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Düğün havası şeklinde geçen kongre, partinin hızla güçlendiğini, iktidara emin adımlarla yürüdüğünü de gösterdi.
İki güçlü adayın yarıştığı kongrede halen İl Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Selahattin Yıldızlar’ın listesi önemli bir farkla kazandı.
Kongreye katılım çok yüksekti. İyilerin buluştuğu, görüştüğü, memleket meselelerini tartıştığı bir şölen oldu. Memleketin gidişatından şikâyet eden hemen herkes kongredeydi. Delegeler kadar İyi Partili kongre boyunca salondan ayrılmadı.
Virüs salgını nedeniyle endişelerin de yüksek olduğu bir günde, delegelerin, partililerin birbirine sıcak davranması çok güzeldi. Düzenleme komitesi bol miktarda kolonya bulundurdu, bulaşmayı en az düzeye indirmeye çalıştı. Yine de kimsenin arasına virüs girmedi. Dostluğun güzelliği de buradaydı zaten.
Seçimler iki ayrı sandıkta gerçekleştirildi. Merkezin bulunduğu sandıkta, Mavi Liste ile Sarı Liste arasındaki fark epey büyüktü. Diğer sandıkta da fark vardı ama çok fazla değildi.
Selahattin Yıldızlar ve ekibi daha iyi çalışmış olmalı ki, seçimi hatırı sayılır bir farkla kazandı. Hayırlı uğurlu olsun. Allah güç kuvvet versin. Memleket garip yerlere doğru savrulup gidiyor. Üretim düşüyor. Gençler sürekli değişen sistemlerden yoruldu. Okuduklarını anlamıyorlar. İşsizlik özellikle gençlerde çığ gibi büyüyor. Adalet mekanizması siyasallaştı. Verilen kararlar kamu vicdanını rahatlatmıyor. Rahatlatmayı bırakın üzüyor. Demokrasi neredeyse çöktü. Yöneticiler öz eleştiri yapmak bir yana küçük eleştirilere bile tahammül edemiyor. Eleştirenlerin başına olmadık vakalar geliyor.
Şölen havasında gerçekleşen kongrede hemen bütün organizasyon mükemmeldi. Organizasyonu gerçekleştiren başta İrfan Uz ve ekibini kutlamak gerek. Mükemmel bir iş çıkardılar. Yerleşim düzeninden, oy kullanım alanlarına kadar, delege kimlik kartlarına kadar her şey dört dörtlüktü.
Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların birbirini tebrik etmesi, seçim sürecince kırgınlığa mahal verecek eylem ve söylemlerin yapılmaması nezih bir süreç olarak değerlendirilebilir. Hemen her yerde olduğu gibi küçük çaplı fitne benzeri ifadeler olsa da istisna olarak sayılabilir. Zaten bu tür karakterler hiçbir partiye yakışmaz. Siyaset hizmet aracıdır. Daha iyi hizmet edeceğini düşünenler aday olur. Delege uygun görürse ipi göğüsler.
Görünürde seçim olmamakla birlikte Selahattin Yıldızlar ve ekibinin şimdiden kolları sıvayıp çok çalışması gerekiyor. Malum medya dünyasının hemen bütün organları iktidar partisi lehinde, hatta bazıları parti sözcüsü gibi çalışıyor. Bu nedenle sokakta daha fazla zaman geçirmek, yüz yüze çalışmaktan başka çare görünmüyor. Allah yollarını açık etsin.
Seçim sonucu mu? Paylaşmakta yarar var. 600 delegenin 504’ü çakı gibi gelip oylarını İYİ Partiye verdiler. Partilerine sahip çıktılar.