.

Daha önce düşüncelerini, hatıralarını, geçmişe dair bazı güzellemelerini paylaştığımız Necdet KURT Ağabeyin bazı tespitlerini bu köşede paylaşmaya çalışacağız. Umarım kusursuz bir şekilde aktarabiliriz. Birinci konusu, son zamanlarda insanlık tarihinin önemli ölümcül hastalıklarından biri olan koronavirüs ile ilgili.

Epidemi, aynı anda hiçbir sınıf farkı gözetmeden insanların kitleler halinde yok olması olarak tanımlanır. Henüz tedavisi mümkün olmayan ve dünyanın birçok ülkesine de uçaklarla taşınan bu koronavirüs salgını, Antik-Uzaylı Uygarlıklarca dünyamıza gönderilen net ve kesin olduğundan asla tereddüt edilmeyen bir salgındır.

Bu iddia şöyle ispat edilebilir: 1966 yılında görevli bulunduğum sağlık merkezindeki kütüphanede okuduğum kara kaplı bir kitapta; 1350 yıllarında Antik Uzaylılar tarafından gönderildiği kuvvetle tahmin edilen gökyüzünden bulut şeklinde indiği ve dünyanın birçok yerinde görüldüğü gibi (o zamanlar fabrikalar yok tertemiz bir dünya), buğdayların hırç hırç biçildiği zamanlarda, buğdayların biçilemediği, bir anda Kara Ölüm olarak adlandırılan veba hastalığının ortaya çıktığı yazılıdır. Bu hastalığın gemilerle taşındığı ülkelerde fare ve pirelerle hızla yayıldığı, milyonlarca insanın öldüğü ve bunun neticesinde Sahil Sıhhiye Müdürlüklerinin kurulduğu belirtilir.

Yaşam ‘Bütün alemlerin Rabbi olan Allah tarafından yaratılmıştır’, mahlukatların en kötüsü kafirler, zalimler, hainler ve nankörler olduğu ve merhamet etmeyene merhamet olunmaz’ ayetleri kitabımız Kuranda yazılıdır. Komşumuz Suriye halkına da kaç senedir şehirlerine ölüm yağdığı, şehirleri, kasabaları ve köyleri harabe haline geldiği, antik savaşların eskisi gibi harp meydanlarında olup, sivil halka, barınaklarına ve canlarına bir zarar gelmez iken, şimdi kitleler halinde yurtlarını terk edip, sığınacak bir yer için binlercesi denizlerde boğulurken birçok ülke sınırlarını kapattı. Üzerlerine varil bombaları acımasız bir şekilde indirilirken dünya seyirci kalıyor.

Daha önce gemilerle taşınan hastalıklar şimdi Avrupa’dan uzak doğuya gidecekler için haftanın belirli günlerinde yalnız Roma’dan kalktığı bilinen uçak seyahatleri ve dönüşleri vasıtasıyla gerçekleşmektedir. İnşallah Allah’ın rızasını kazanmış Türkiye’miz bu hastalıktan korunacaktır.
Kültürlü bir kişi, ‘insan gördüm insanlığa hayran kaldım, insan gördüm insanlığımdan utandım’ demiş. Ama maalesef insanlığından utanmayanlar dünyasında yaşıyoruz.
Kolera, çiçek hastalığı ve benzeri hastalıklar da dünyada milyonlarca insanın ölümüne neden olmuştur. Hastalık yapan mikroplar genetik olarak değişebilmektedir. 1900’lü yılların ilk çeyreğinde İspanyol Nezlesi mutasyona uğramış ve Avrupa’da çok büyük ölümlere neden olmuştur.
Bütün insanlığı saran koronavirüs ile top yekûn mücadele etmek gerekir. Ülkelerin birbirine sınırları kapatması, uçuşları durdurması çözüm değildir. Bütün dünya ve uzmanlar güç birliği yaparsa bu hastalık alt edilebilir.