.

 
Necdet KURT abinin derlemelerinden biri de para piyasalarıyla ilgili idi. Para piyasalarını Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerine benzetiyor.
Nasıl mı: cazgır çıkar yüksek sesle bağırmaya başlar. Pehlivannnn, pehlivannnn! İşte meydan, paça kaparsan boyunduruk çeker, sarma vurursan yanbaş yapar, kündeye alırsan topuk keser. Alta düştüm diye yerinme, üste çıktım diye sevinme. El elden üstündür arşı alaya kadar dedikten sonra çal davulcu deyip güreşleri başlatır.
Aklıma geldi de. Bundan 35 sene kadar önce cazgır yüksek sesle sesleniyordu: İncir ağacından oklava, mısır unundan baklava olmaz. Her ananın doğurduğundan da pehlivan olmaz! Ağustos ayından sonra ekilen darıdan, kendi kovanına bal yapmayan arıdan, sabahları kocasından sonra kalkan karıdan da hayır gelmez. Evlerinde tüttürülmeyen bacadan, camisine cemaat toplayamayan hocadan, yatakta karısına sırtını dönüp de yatan kocandan da hayır gelmez. Hayır gelmezleri sıraladıktan sonra güreşleri başlatıyordu.
Türkiye’nin ekonomik baş pehlivanı da 25 Nisan 2011 yılından itibaren Merkez Bankası başkanı olup, her türlü bilgi, beceri, hüner, kabiliyet ve salahiyetle donatılmıştır. Uluslar arası her türlü bilgi beceriye sahip olan baş pehlivan rakipleriyle güreş tutmaktadır. Her mesai günü para piyasaları oyuncuları olan borsa, döviz, altın, vadeli işlem piyasaları vs. gibi çok büyük paralar ortalıkta dönmektedir. Bunlara aracı kurumlar aracılık etmekte olup, binde 2,3 kotasyon ücreti altında bir ücret almaktadırlar.
Güreşte nasıl çıvgar uygulanıyorsa para piyasalarında da manipülasyon yapılmaktadır. Mesela dövizi yükselteceklerse büyük şirketler biri birine para ödemeden, dövizi ayak farkı olmadan yükseltirler. Vatandaş da yükselecek diye manipülasyona dahil olur ve gittiği yere kadar gider. Güreşte nasıl paça kaptırırsan boyunduruk çekersin kuralı varsa merkez bankasının görevi de buna karşı önemli tedbirleri almaktır.
Son zamanlarda sık sık dövizi yükseltme oyunlarına rastlanmıştır (Ben o kadar bilgi sahibi olmadığım halde Merkez Bankasının gerekli müdahaleyi yapamadığı kanaatindeyim).
Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 25 nisan 2020 yılında görev süresi dolacak olan Merkez Bankası başkanını değiştirmiştir. Yeni başkan göreve başlar başlamaz hemen faizlerde 425 puan indirime gitmiştir. Kamu bankaları da konut kredisini 99 puana düşürmüştür. 2-3 gün içerisinde 13 binden fazla taleple karşılaşıldığı ekonomi haberlerinden açıklama yapılmıştır.
Daha önce nasıl koyunların merası varsa büyük para sahiplerinin merası da gelişmekte olan ülkelerdir. Türkiye bu ülkeler arasındayken otlakıyeler sıçan tüyüne dönmüştür.