.

 
Bal arısı kolonileri içindeki soğuk hava sıcaklıkları, Tarımsal Araştırma Hizmeti ( ARS ) bilim adamlarının ön çalışmasına göre, uzun mesafeli taşıma sırasında ve sonrasında koloni kaybına neden olabilir.
Her yıl yaklaşık 2 milyon bal arısı kolonisi- Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yönetilen kolonilerin neredeyse üçte ikisi- yarı römorklara yüklenmekte ve Kaliforniya bademleri gibi mahsulleri tozlaştırmak için ülke genelinde defalarca gönderilmektedir. Ancak varış günlerinde, bu kolonilerin bazıları, Kaliforniya'nın 1,3 milyon dönümlük badem bahçesine gerekli tozlaşma hizmetleri sağlamak için badem çiçeklerini ziyaret edecek herhangi bir bal arısının kalması durumunda çok az olacaktır.
 
Doktora sonrası araştırmacı olan Dacotah Melicher, “Daha az sağlam kolonilerin kamyonlara yüklendiklerinde 10 kareden daha az bal arısı ve larvaları olanların - kovan içindeki sıcaklığı koruyamadığını ve soğuk strese maruz kaldığını tespit ettik ”dedi. Fargo, Kuzey Dakota'daki ARS Biyobilim Araştırma Laboratuvarı. Küçük kolonilerin daha hızlı ve başarısız olma ihtimalleri daha yüksektir ve birçoğu varış günlerinde arılarının neredeyse tamamını kaybederler. 10 veya daha fazla çerçeveli sağlam koloniler sabit sıcaklık ve popülasyonları koruyabildi. Bal arısı taşıyıcıları genellikle nakliye sırasında aşırı ısınan kolonilerden endişe eder ve bu da bir koloninin çok hızlı bir şekilde ölmesine neden olabilir. Ancak, ürpertici kadar zararlı olabilir ama daha az açıkçası. Eğer yavru arı larvaları soğutulursa, yetişkin arılar olarak ortaya çıktıklarında gelişimsel anormalliklere neden olabilir. Bu, sevk edildikten birkaç hafta sonra başarısız olan küçük kolonilerin nedeni olabilir. 10 çerçeveden daha az çerçeveli koloniler, koloninin soğumayı önleyecek kadar iyi bir şekilde termo-düzenlenmesine izin verecek sayılara sahip olmayabilir. Bal arısı kutuları yarı römorklara yüklendiğinde, kovan kutusu açıklıkları orta bir koridora veya dışarıya otoyola doğru yönlendirilir. Koridor aşırı ısınmanın önlenmesine yardımcı olur, ancak dış hava sıcaklığı düşükse kovan sıcaklığını etkileyebilecek hava türbülansına neden olabilir.
İç koloni sıcaklıkları ayrıca, römork üzerinde bulundukları yere bağlı olarak önemli ölçüde değişmiştir. Ön ve arkadaki koloniler ve merkezi koridora bakan koloniler en büyük sıcaklık kaybını gösterdi, ancak konumun önemli olup olmadığını görmek için daha fazla kovanın izlenmesi gerekiyor. Koloni sıcaklıklarının ölçülmesinin yanı sıra, bilim adamları aynı zamanda gen ekspresyonu olarak bilinen genetik aracılı tepkileri profiline çıkardılar, varışta ve bal arılarının taşınma stresine karşı iç tepkilerini tanımlamak için üç haftalık bir iyileşme süresinden sonra. Araştırmacıların bulduğu şey, iyileşme sürecinden sonra, daha fazla hastalık direncini destekleyen genlerin ve soğuk strese yanıt verenlerin ve saldırganlığı yönlendiren genlerin hepsinin, taşınan kovanın taşınmasıyla önemli ölçüde azaldığıydı. Aynı zamanda, arıların antibiyotik peptidleri üretme konusundaki genleri, artmış kovanın daha savunmasız olabileceği yeni potansiyel bakteriyel enfeksiyonlarla savaşmaya hazırlanmanın bir yolu olarak, etkinliği artırmıştır. “En büyük gerilmeleri tam olarak tespit etmeden önce, bal arısı tepkilerini, titreşim, hava basıncı, dizel egzozu gibi uzun mesafeli taşıtlar sırasında meydana gelen diğer faktörlere ve taşıma sırasında bal arıları kutularının içine sokma stresine karşı ölçmemiz gerekir. . Bazı faktörlerin beklediğimizden daha fazla strese yol açması muhtemeldir, ancak arıcıların kovanlarını kurtarmasına yardımcı olabilecek ucuz çözümler olabilir ”dedi.
 
BELTSVILLE, MARYLAND- Tarımsal Araştırma Hizmeti ( ARS ) bilim adamları, başlıca bal arısı paraziti Nosema ceranae'ye karşı bir silah için ilk adımı attılar. Halen, bu parazit için antibiyotik tedavisi yoktur, ancak bu sonbaharda fumagilin bir kez daha ABD'de bulunabileceği zaman değişecektir. Bununla birlikte, bu genetik yaklaşım çok daha iyi bir yaklaşımdır.
Bilim adamları, bal arıları beslemenin, az miktarda karışan RNA bileşiğinin (RNAi) az miktarda Insect Molecular Biology'de yayınlanan bir araştırmaya göre, laboratuvar çalışmasında N. cerana'nın çoğalmasını engelleyebileceğini buldular. Bu RNAi bileşiği Dicer adında tek bir N. ceranae genini hedeflemektedir, Maryland, Beltsville, ARS Bee Araştırma Laboratuvarı araştırma lideri Jay Evans , araştırmaya başkanlık etmiştir. “Dicer, Nosema ceranae’nin bal arılarının bu parazitler tarafından istila edilmesine karşı bağışıklık tepkilerini yenmek için kullandığı makinenin kritik bir parçası. Aynı zamanda N. ceranae'nin çoğaltılmasında önemli bir proteini de kodlar . Bu yüzden N. ceranae'yesaldırmak için çift namlulu, pratik bir yol olabilir . Daha da iyisi, Dicer'a karşı RNAi parazite özgüdür ve bal arılarının sağlığına müdahale etmeyecektir ”dedi.
Daha önceki çalışmalarda, laboratuvar, N. ceranae'yi parazitlerin arı hücrelerinin istilasında önemli olan polar bir tüp proteini gibi daha iyi bir parazit yapan proteinleri kodlayan N. ceranea genlerine saldırmaya bakıyordu. Evans , “Ancak N. ceranae üremesini ve bu parazitin bal arısı bağışıklığına karşı koyma kabiliyetini etkileyen tek bir gene vurarak, daha da iyi bir saldırı bulduk galiba” dedi. Ancak bu, olası bir tedaviye doğru atılan ilk adımdır. Araştırmacılar, alandaki kavramı ve arıcıların arı kovanlarını kanıtlamalıdır. Nosema ceranae , bal arıları yaygın bir sorundur, ancak koloni sağlığı üzerindeki etkiler belirsizliğini korumaktadır. Nosema'nın zararının en iyi ölçüsü, bu parazitin İspanya'da uzun vadeli sömürge ile bağlantılı olduğu Avrupa'dan geliyor.
PS  Bee Culture'daki en yeni köşemizi gördünüz mü? Buna  BEEYARD'IN TÜMÜNÜ deniyor. Basitçe söylemek gerekirse, okuyucular tarafından gönderilen ve arılarda yaşamı daha hızlı, daha basit, daha kolay, daha ucuz ve daha iyi hale getirmek için gönderilen iyi fikirlerin bir sayfası. İyi fikirler, iyi bir fikir görenler tarafından yetiştirilen ve paylaşılan evlerdir. Paylaşmak istediğiniz iyi bir fikriniz varsa, bize ne olduğu hakkında bir veya iki paragraf verin ve fikrin daha iyi paylaşılması gerekiyorsa nasıl göründüğüne dair bir çizim veya fotoğraf verin. Konu başlığında All Around ile kim@beeculture.com adresinee-posta ile gönderin. Ayın yıldızı 100.00 dolar kazandı. Diğerleri ücretsiz 1 yıllık abonelik alıyor. Ne kadar serin?