İYİ Parti kurulduğu günden bugüne, diğer siyasi partilere demokrasi dersi vermeye devam ediyor.


İYİ Parti kurulduğu günden bugüne, diğer siyasi partilere demokrasi dersi vermeye devam ediyor. Taşra teşkilatlarını hızlı bir şekilde güçlendirirken, bir yandan da merkez organlarını yeniden organize ederek, milletin hizmetinde daha verimli olmaya çalışıyor.
İYİ Parti, milletimizin adaletin tesisi ve çoğulcu demokrasinin yeniden inşası taleplerinden doğmuş, henüz iki yaşını bile doldurmamış olmasına rağmen mecliste en çok çalışan parti durumunda.
25 Ekim 2017 tarihinde kurulan İYİ Parti, kurulduğu günden bugüne değin, dayandığı hukuki ve demokratik geleneklerle, akılcı önerileriyle, benimsediği nezaket ve zarafet diliyle kısa sürede insanımızın geleceğe ümitle bakabilmesinin önünü açmıştır.
Genel seçimler öncesinde gerçekleştirdiği 1 Nisan Kurultayında, Ankara’yı sallamış, milletimizin cumhuriyetin değerlerine ve demokrasiye olan umudunu güçlendirmiştir.
Cihan Paçacı’nın basın toplantısında verdiği bilgilere göre, İYİ Parti, bugün gerçekleştireceği 4. Olağanüstü Kurultayı ile birlikte 2017’den bugüne, 5. Kurultayını yapmış olacak. Türk siyasi tarihinde kurultay iradesine bu sıklıkta başvurma hususunda ikinci bir örnek yoktur.
Genel Başkan Meral Akşener ve onun çizdiği istikamette siyaset yapan ve Türkiye’ye iyilikler vadeden İYİ Parti, sadece ortaya çıkan sonuçlarla değil, izlenen yöntemlerle de yakından ilgilenmektedir.
İYİ Parti, kurulduğu günkü heyecanı, aynı azim ve kararlılığıyla, bir önceki kurultayda yaptığı değişiklikleri hayata geçirmek üzere 5. Kurultayını yapıyor. Bir önceki kurultayda, alınan karar gereği, bu kurultayda Genel İdare Kurulu 50 kişiye indirilecek. Genel İdare Kurulu üye sayısının azaltılması, mutlaka merkez organlarını daha verimli hale getirecektir.
Genel İdare Kurulunun oluşturulması Genel Başkana bırakılmış olmasına rağmen, blok liste yerine çarşaf listeyle belirlenecek olması takdire şayan bir uygulamadır.
Genel Başkan Meral Akşener’in isteği üzerine çarşaf liste üzerinden seçimlerin yapılacak olması, Meral Akşener’in demokrasiye ne kadar bağlı, delegenin özgür iradesine ne kadar saygılı olduğunu açık bir şekilde göstermektedir.
İYİ Parti, siyaset dünyasında bütün tabuları yıkmaya devam ediyor. Lider otoritesi ve anti demokratik uygulamaları, partilerdeki lider sultasını örnek uygulamalarla ortadan kaldırıyor.
Lider endeksli siyaset, Türk siyasetinde başarılı gibi görünse de, siyasi partilerin kurumsallaşmasının önünde en büyük engeldir. İYİ Parti bu yapıyı kırıyor.
Siyasi partiler kurumsallaşamazsa neler oldu, herkesin malumudur. Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti gibi partiler siyaset sahnesinden kayboldular. Cumhuriyet Halk Partisi baraj altında kaldı. Bugün, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başına bir iş gelse veya kendiliğinden siyaseti bıraksa, iki seçim sonra Ak Parti de siyaset sahnesinden çekiliverir. Lider odaklı partilerin ömrü, liderin ömrü kadardır.
İYİ Parti, 5. Olağanüstü Kurultayında Genel İdare Kurulunu çarşaf liste yöntemiyle belirliyor. Kimsenin osuna busuna bakmıyor. Bu uygulama delegenin partiye aidiyetini güçlendirdiği gibi, seçmenine güven veriyor. Hayırlı uğurlu olsun.