.

 
İlkbahar ayları arılar için çoğalma dönemidir ve aynı zamanda kovanlarda bol miktarda erkek arıya rastlanmaktadır. Erkek arı larvalarının testosteron hormonu salgılamasını desteklediği ve erkeklerde viagra etkisi yarattığı bilinmektedir.
Son zamanlarda erkek arı sütü üretimi ve pazarı gelişme göstermektedir. Aslında erkek arı sütü antik çağlardan beri klasik tıpta kullanılmaktadır. Birçok sağlık sorununu tedavi edici özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Özellikle erkek sağlığında ayrı bir öneme sahiptir.
Erkek arı sütü, arıcılığın en değerli ürünlerinden biridir. Sarımsı renkte ve hoş kokulu akışkan bir sıvıdır. Bu eşsiz madde, vitaminler, yağlar, mikro elementler, amino asitler, proteinler, fermentler ve hatta hormonlar gibi birçok faydalı bileşen içermektedir. Tabiri caizse doğal bir testosterondur.
Eşsiz bileşimi nedeniyle erkek arı sütü, uzun yıllardır çeşitli hastalıkların tedavisi için başarıyla kullanılmaktadır. Bununla birlikte erkeklerde cinsel işlev bozukluklarının ve kısırlığın tedavisinde daha etkili olduğuna dair çok sayıda bilimsel çalışma bulunmaktadır.
Erkek arı sütü, kötü kolesterol seviyesini azaltmakta ve kan dolaşımını artırmaktadır; Vücudu virüslere, mantarlara ve enfeksiyonlara karşı direncini desteklemektedir.
Erkeklerde enerji seviyesini arttırmakta ve gençleştirmektedir. Hormonal dengeyi desteklemektedir.
Erkek arı sütü, karmaşık ameliyatlardan veya hastalıklardan sonra bir organizmanın iyileşmesini kolaylaştırmaktadır;
Kullanımıyla ilgili yaş gözetimi bulunmamaktadır. Yediden yetmişe bütün erkekler için fayda sağlamaktadır. Pratikte yan etkileri yoktur. Sadece arı ürünlerine alerjisi olanların kullanması sakıncalı bulunmaktadır.
Erkek arı sütü, erkeklerde üreme hücrelerinin aktivitesini artırmakta ve kısırlık tedavisinde destekleyici olarak kullanılmaktadır. Sperm üretim sürecini de iyileştirmekte ve sperm kalitesini artırmaktadır. Erkeklerde kısırlık tedavisinde normal arı sütüyle birlikte erkek arı sütü daha etkili olmaktadır.
Neredeyse 40 yaş ve üzerindeki tüm erkeklerin ortak sorunu haline gelen prostat rahatsızlığının tedavisinde etkili olmaktadır.
Erkek arı sütünün önemli özelliklerinden biri de erkekler için antidepresan özelliğe sahip olmasıdır.
Kullanımıyla ilgili değişik öneriler bulunmakla birlikte, sabahları kahvaltıdan yarım saat önce alınması daha yararlı görülmektedir. Öğleden sonra ve akşam alınması önerilmemektedir. Canlılık verdiği için uykusuzluk yapabilmektedir.
Arı ürünlerinin tıbbi tedaviyi destekleyici özellikleri konusunda tıp dünyasında yeterli bilgi ve deneyim bulunmamaktadır. Bu nedenle, erkek arı sütü ve benzeri ürünlerden daha etkili bir şekilde yararlanmak için, apiterapi konusunda uzmanlaşmış doktorlardan destek almak daha verimli olmaktadır.
Arı ürünlerinin tıbbi tedavilerde tamamlayıcı ve destekleyici özellikleri bilimsel olarak tespit edildikçe kullanımı hızla yaygınlaşmaktadır. Önemli olan ürünlerin sağlıklı ve tekniğine uygun bir şekilde üretilmesi ve kullanıma hazır hale getirilmesidir.