.

 
Yerel seçimlerde toplumun ne kadar çok gerildiği ortaya çıktı. Siyasi liderler birbirlerine karşı kullandıkları ifadelerle milleti birbirine düşman yapmaya devam ediyorlar.
Uzun süredir bayramlarda dahi bir araya gelemeyen, birbirlerinin yüzüne bakacak hali kalmayan siyasi parti liderlerinin tutumlarını, adeta savaş havasına çeviren yandaş medya da siyasi teröristliği körüklemeye başladı.
Devletin başkentinde, Kahraman Şehidimizin cenaze töreninde, ana muhalefet partisi genel başkanına yapılan saldırı, siyasi terörizmin ne kadar tehlikeli boyuta taşındığının bir ispatıdır.
Kişisel hırs ve ihtirasın beyni ve aklı esir ettiği artık ayan beyan görünüyor. Yerel seçimler sürecinde yapılan mitinglerde, iktidar partisinin beka meselesi safsatasıyla, kendileri dışındaki insanları terörist olarak nitelemeleri ve bu nitelemeleri yandaş medyanın düşman kavramına dönüştürmesi siyasi terörizmi tırmandırmıştır.
Bakın yerel seçimlerde Cumhurbaşkanı bir mitingde ‘Tıpkı boş çuval gibi bıraktığınız anda yere yığılıyor, diyeceğim ama içi boş da değil. Bu çuvalın içi cüruf dolu cüruf. Kin dolu, nefret dolu, hakaret dolu, 'Zulüm 1453'te başladı' diyenlerin ihanetiyle dolu. Meşhur Osmanlı tokadıyla yedi düveli hizaya sokan bu millet, seni bir günde tarihin çöplüğüne gömü verir haberin olmaz.’ diyor. Bütün medya organlarında bu haber var. Benzeri, hatta daha ağır olan söylemler var.
Benzer şekilde cumhur ittifakının ortağı daha ağır ifadeler kullanıyor. Milletin yarısını düşman göstermeye çalışıyor. Aslında kendi koltuğunun hesabında olan liderlik vasfını kaybetmiş olan bu genel başkan, milleti germek için elinden geleni yapıyor.
Peki, millet ittifakının içinde hdp yer aldı mı? Yer almadı. Aday çıkarmadıkları büyük şehirlerde cumhur ittifakına karşı oy kullanacaklarını beyan ettiler. Eğer bu parti terörist ise, İçişleri ve Adalet Bakanlıkları ne yapıyor acaba? Neden bu partiyi kapatmıyorlar? Yürütme organı olan hükümet ve ilgili bakanlar görevlerini yapmıyorlar demektir.
Cenazeye sen gel, sen gelme diyemezsin. Şehit cenazesi millete mal olmuştur. Zamanı ve fırsatı olan herkes gelir. Kutsal bir görevdir.
Ana muhalefet partisi genel başkanına yapılan saldırı son derece çirkindir. Bunun aması maması olmaz. Haber vermeliymiş, izin almalıymış gibi terörizme destek veren açıklamalar abesle iştigaldir. Vatan toprakları içinde insanların bir yere gitmek için izin almaları düşüncesi ancak diktatör kafalarda olur.
Milli Savunma Bakanının saldırganlara seslenişi medyada gezmeye devam ediyor. Saldırganlar mesaj vermişlermiş. Bu nasıl bir bakan anlamak imkânsız.
Saldırı ve linç girişimi, siyasi liderlerin yerel seçimlerdeki söylemlerinin, takındıkları tutumun bir eseridir. Daha dikkatli olmak zorundadırlar.
Cahiliyenin arttığının, muhakemenin zayıfladığının da bir göstergesi olan saldırı vakasının arkasında çok fazla bir şeyler aramaya gerek yok. Toplumu galeyana getiren bizzat siyasilerin söylemleri ve tutumlarıdır.