Emekliler bu yılın tadına doyamayacak. Kendi unvanlarına atfedilmiş bir yılları oldu. Hem de memleketin tek idarecisi ilan etti.

Yüzde 49,25 zam oranı hesaplandığında ise maaş zamları şu şekilde oluştu: 7 bin 750 TL emekli maaşı alan bir kişi yüzde 49,25 artışla birlikte 11.566 TL alacak. 10 bin TL emekli maaşı alan bir kişi yüzde 49,25 artışla birlikte 14.925 TL TL alacak. 13 bin 500 TL emekli maaşı olan bir kişinin yeni maaşı 20.148 olacak. 15 bin TL emekli aylığı alan bir kişinin maaşı 22.387 seviyesine çıkacak. 17 bin 500 TL emekli maaşı alan bir emeklinin maaşı yeni zam oranıyla birlikte 26.118 TL olacak.

Emekli maaşları 2024 yılında yaklaşık %49 zamlandı. Zaten düşüktü artan fiyatlar karşısında temelli düşük kaldı.

Üstüne üstlük Cumhurbaşkanı da 2024 yılını emekli yılı ilan ediverdi. Emekliler hayat şartlarıyla mücadele etmek için öz kaynaklarını kullanıyorlar. Kredi borçları sürekli artıyor. Kart asgari limitlerini ancak kapatabiliyorlar.

Öğretmenler emekli maaşlarını söylemek istemiyorlar. Kök maaşları ne olursa olsun insanca yaşamak istiyorlar. Ek iş yapma planları yapanlar az değil.

Askeriyenin değişik kurumlarından emekli olanlar, özellikle astsubaylar uzun süredir mağduriyet yaşıyorlar. Bugüne kadar sürekli oyalandılar. Artık seslerini yükseltmeye başladılar. İzmir Gündoğdu meydanını inlettiler. Önümüzdeki günlerde diğer şehirlerde de miting yapıp seslerini duyurmaya çalışacaklar. Çoğunun üniversitede öğrenim gören çocukları var. Ciddi geçim sıkıntısı çekiyorlar.

Bağkur ve SGK emeklilerinin durumları içler acısı. Gıda tedarikinde zorlanıyorlar. Açlık sınırının çok altında geçinmeye çalışıyorlar.

Cumhurbaşkanı şikayetlerden alınmış olmalı ki garip açıklamalar yapmaya başladı. Önce adaletsizliğin farkındayız dedi. Sonra muhalefetin dile getirdiği seyyanen zam önerilerine bütçemiz yetmez dedi.

Eğer adaletsizlik varsa düzeltilmelidir. Geç gelen adalet adalet değildir. Adaleti tesis edecek erke sahip olanlar adaletsizlik olduğunu dile getirebiliyorsa vay memleketin haline.

İktidar sahipleri partilerinin adına adalet kelimesini özellikle yapıştırdılar. Adaleti yok etme hedefleri vardı. Maske yaptılar. Yandaş müteahhitler, beşli çete olarak bilinenler dünyanın en fazla ihale alan şirketler listesinin ilk onunda yer alıyorlar. Yap işlet devret modelleriyle aldıkları paralarla zaten memleketin hazinesini hortumluyorlar. Köprü, otoban ve benzeri yapılara devlet yüzlerce milyon dolar ödemeye devam ediyor. Emeklilerin maaşlarında yapılacak iyileştirme yandaş müteahhitlere ödenen paradan çok daha az. Yandaş müteahhitlerin silinen vergi borçları emekli maaşlarına yapılacak iyileştirmeden çok daha fazla.

Ömürlerinin en güzel dönemlerini memlekete hizmet ederek geçirenlerin böyle düşkün duruma getirilmesi iktidarın kasıtlı oyunundan başka bir şey değildir. Ya da hesap bilmezlerin elinde kalmış memleket. Artık tasfiye zamanları gelmiş demektir.

Yandaşların zengin, halkın fakir olduğu bir memleket yaratıldı. Yazıklar olsun.