Hayat %10 sana ne olduğu ve %90 senin ona nasıl tepki gösterdiğindir.!

Sana bir soru sormama izin ver. Kaç kez kendinizi dünyanızı tamamen sarsan bir durumda gördünüz ve bunun sizin başınıza nasıl geldiğini merak ettiniz?

Belki eşiniz sizi terk etti, ya da bir işinizi, bir arkadasinızı kaybettiniz ya da sağlığınız tehlikeye girdi. Belki çok travmatik degildi ama sana dünyanın sonu gibi geldi.

Bu sana nasil hissettirdi? Avazın çıkana kadar bağırdın mı? Duvarı deler  gibi ? Ya da daha kötüsü?

 

Bu soruyu soruyorum çünkü hayatta çoğu zaman kontrolümüz dışında olan durumlarla karşı karşıya kalıyoruz.

 

Konuyla ilgili bir fikrimiz yok çünkü hayat bazen böyledir. Ama hayatın%10'u sana ne olduğu ve %90'1 ona nasıl tepki verdiğindir. - Neden? - Neden? Cünkü durum ne olursa olsun, ne kadar kötü ya da felaket gibi görünürse görünsün, öz değerimizi , mutluluğumuzu ya da varlığımızı bir başkasına, yer veya bir şeye eşitlersek , içten içe yıkılırız.

 

Şimdi , bir şey olursa üzülme ya da kızma demivorum. Yine de, hayat nasıl tepki verirsen ver yine de gerçekleşecektir. O zaman neden olumlu bir şekilde tepki vermiyorsunuz?

 

Dışarıdan duyarsız bir ifade gibi görünebilir ama saf samimiyetin olduğu bir yerden geldiğini garanti ederim.

 

Çünkü hepimizin bir arkadaşı var ya da tanıdığı  bir kişi var durum ne olursa olsun hep mutlu görünür değil mi? Peki neden? Sizce bu kişi kendini kötü durumda görmemiş midir?

 

Hayat sana ne oluyorsa %10

 

Hayat sana ne olduğu ile ilgili değildir . Değil işte. Mutluluğunuz bir insana, sahipliğe, hatta konsepte bağlanamaz. Yapamazsın işte. Her şeyden  önce para sana mutluluğu satın almaz.

Başka biri de değil. Kendi değerin bundan daha fazla. Ne kadar olamayacağını hissetsen de, öyle.

Çünkü biz bunu hep gördük.

Mükemmel evliliği olan mükemmel çift boşanır ve siz  bu nasıl olur diye düşünürsünüz? Ya da tum parası ve şöhreti olan bir ünlü intihar eder.

 

Kötü şeyler neden olur? Bu millet bir alanda başarılı olamadığı için değil . Birazcık bile. Çok daha derin bir kök salmış bir şey yüzünden. Ama önemli olan şu ki, başkalarının ya da durumların mutluluğunuzu, kendi  değerinizi ya da kendinizi sevmenizi

yönlendirmesine izin veremezsiniz. Yapamazsın çünkü hayat sana ne olduğu değil, ona nasıl tepki verdiğin önemlidir. Peki tüm saygınız

önemlidir. Peki tüm özsaygınız başka bir insana, yere ya da şeye bağlıyken nasıl olumlu tepki verebilirsiniz?

.

Bak, üzülemezsin, kızamazsın hatta kızma  demeye çalışmıyorum. Sadece burada bu durumda uzun süre kalma .

Tanrı’ya, Allah'a, Buda'ya ya da tanrı  olduğunu iddia ettiğin başka birine bırak ya da evrene bırak. Hepimiz bu dünyada birbirimize bağlıyız .

 

İnançlarınız ne olursa olsun hepimiz aynı kaynaktan geliyoruz. Ve hayat gerçekten gecici. Biraz buradayız sonra öbür tarafa geçeceğiz. Yani yaşanması gerektiği gibi yaşa….

Unutma Hayat %90 ona nasıl tepki verdiğindir..!

Sevgi ve minnetle

Sizi seviyorum..,

Sizi seviyorum…,

Sizi seviyorum…..,