Armut dibine düşer. Çok kıymetli bir atasözüdür. Armut olgunlaştığında dibine düşer, yapısı itibariyle de dibinde yuvarlanıp gitmez. Çocuk da öyledir.

Ailesinin özünden uzağa gitmediği gibi davranış ve karakter olarak ailesine benzer.

Gazete manşetlerine düşen haber aynen söyle. İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde üzerinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin fotoğraflarının yer aldığı broşür dağıtan İYİ Parti Gençlik Kolları üyesi Oğuz Talha Uz, Baturalp Akalın ve Akif Demirel gözaltına alındı.

Haberde aynı zamanda gençlerimizin kısa videoları var. Sakin bir şekilde iktidar sahipleri tarafından Türkiye’nin Araplaştırılmaya çalışıldığını, dünyada farklı ülkeler tarafından verilen toplam vatandaşlık sayısının yarısının Türkiye tarafından verildiğini anlatıyorlar. Aynı zamanda Türklerin de Araplaştırılmaya çalışıldığına dikkat çekiyorlar.

Gençler çok önemli bir noktaya parmak basıyorlar. Beka meselesi diye yutturulan hikayelerin aslı astarı olmadığı gün gibi ortada artık. Gerçek beka meselesinin sınırların yol geçen hanına dönmesi ve Araplara verilen vatandaşlık olduğunu herkesin görmesi gerekiyor. Demografik yapı değiştirilmeye çalışılıyor. Milyonlarca Suriyeli memleketlerine gezmeye gidip geliyor. Savaş falan yok.

Bıçak kemiğe dayandı ama korkudan kimse sesini çıkaramıyor. Çıkaranı da susturuyorlar zaten. Bir hafta içinde olanlara bakılacak olursa gençlerin daha güçlü bir şekilde seslerini yükseltmesi gerekiyor. Geçenlerde Filistin’e destek yürüyüşünde hilafet bayrağı açan gence yumruk atan genç tutuklandı. Yumruk atan gence tokat atan genç tutuklanmadı. Yargının ne kadar siyasileştiği apaçık ortada. Durup dururken, din değiştirip Yunanlı biriyle evlenen eski manken de 2030 yılına kadar hilafetin geleceğini yumurtlayıverdi. Hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı bilinmiyor ama sağ olsun güzide bir sanatçımız “israfsın” kelimesiyle ağzının payını veriverdi.

Daha önce de benzer vakalar defalarca oldu ve iktidar sahipleri sürekli olarak vatan yerine taraftarlarının yanında oldular.

Süper kupa finalinde yaşananları herkes biliyor. Arap seviciliği adeta pik yapmıştı. Takımların başkanları sayesinde millet olarak kariyerimizi koruduk. Yoksa Arapların adeta intikam alan isteklerini yerine getirecektik. İktidar sahiplerinin duruma üzülmeleri ve takımları eleştirmeleri de Araplarla aynı fikirde olduklarını gösteriyor sanki.

Öteden beri milliyetçiliği ayaklar altına alanlarla iş birliği yapan memleketin kadim partisinden Arap seviciliğiyle ilgili tek bir ses çıkmıyor. Kime neye hizmet ettikleri belli değil. Allah akıl fikir, azıcık da muhakeme gücü versin.

Gözaltına alınan gençlerimiz çok kuvvetli bir ateş yaktılar. Bu ateş çığ gibi büyüyecek. Seslerini daha da yükseltecekler. Bu ateş eninde sonunda bir karşılık bulacak. Ayaklarına taş değmesin.