İYİ Parti yıllardır kısır döngüye girmiş, zincirlenmiş siyasetin kimyasını bozmaya devam ediyor.

Sıkıntılı ve sancılı bir dönemden geçiyor gibi görünse de çekirdeği sağlam, kuruluş felsefesi güçlü olduğu için daha da büyüyecek ve milletinin teveccühünü kazanacaktır.

Kurulduğunda, ilk kongresini yaptığında iktidarın ve ortağının uykularını kaçırmış, erken seçim operasyonu yemişti. Buna rağmen mecliste gurup kuracak güce ulaşmıştı. Devleti ve yargıyı istedikleri gibi, kendi hesap ve çıkarları doğrultusunda kullanabilen, arada sırada tehdit eden bir siyasi güce karşı yılmadan mücadelesine devam ediyor.

İktidar yanlısı medya organları, iktidarın korkulu rüyası İYİ Partiyi yerden yere vurmaya devam ediyor. Yıkılmış dağılmış bir parti gibi göstermeye çalışıyorlar. Ana muhalefet partisinin desteklediği kanallar da ittifak üzerinden yükleniyorlar. Hatta yerel seçimlere kadar kalmayacağını söyleyen bile var.

Evet ittifak fikrini hem 2018 yılı genel ve 2019 yılı yerel seçimlerinde ortaya atan ve geliştiren İYİ Partidir. Burada hedef bu ucube cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin değiştirilmesi ve ülkenin yeniden parlamenter sisteme döndürülmesidir. Yerel seçimlerde ittifak başarılı olmuştur. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çok sayıda büyükşehir belediyesi Millet İttifakına geçmiştir. Ancak son genel seçimlerde ittifakı oluşturan partilerin seçmenleri ikilemde kalmıştır. İktidar partisi ve yandaşları, medyayı da yanlarına alarak Millet İttifakına HDP üzerinden yüklenmişler ve başarılı olmuşlardır. Kamuoyu yoklamalarında %18 bandını gören İYİ Partiyi ittifak içerisinde olmamasına rağmen bölücülükle suçladıkları partinin yanına koymuşlar ve seçmenin aklını karıştırmışlardır. Nitekim İYİ Parti seçmeninin bir kısmı Millet İttifakının adayına oy vermekte güçlük çekmiştir. İYİ Parti merkez sağ seçmenine, kendi tabanına kendini anlatamamış, oyunu alamamıştır. Aynı zorluğu İttifakın diğer ortaklarının seçmenleri de yaşamıştır.

İYİ Parti ittifaklarla girdiği bugüne kadar yapılan üç seçimde kendi kimliğini seçmene izah etmede sürekli güçlükler yaşamıştır. Yaşamaya da devam etmektedir. Bu nedenle artık hangi seçim olursa olsun seçimlere tek başına girmelidir.

Yerel seçimlere tek başına girme kararı iki defa alınmıştır. Son derece güçlü ve sağlam bir karardır. Kararın arkasından başta İstanbul ve Ankara Büyükşehir Beledileri ile iş yapanlar partiden dökülmüştür. Çıkarlarını tercih etmişlerdir. Bunlardan memlekete ve millete zaten fayda gelmez. Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinin belediye başkanı da istifa edip eski ittifak ortağı CHP’ye katılmış. Adam Ak Partiden gelmişti zaten. Daireyi tamamlamış.

Netice itibariyle İYİ Parti, çıkarları için partiye gelenlerden kurtuluyor. Genç bir parti. Millete ve memlekete hizmette vatanının ve milletinin çıkarlarını önde tutanlarla yoluna devam edecek ve memleketi her alanda karanlığa giden yoldan kurtaracaktır. Çıkarlarının hesabında olanlarla zaten bu yolda, hatta herhangi bir yolda yürünmez.