Hastalıkların oluşumunu kontrol ermek mümkün müdür? Yazı dizinin bugün 2.bölümüne devam ediyoruz.

Hastalıkların oluşmadan önceki aşama somatizasyondur. Düşüncelerimizin hastalıklara dönüşmesine fırsat vermeden nasıl dönüştürebiliriz.

….

Sizlere dün paylaştığım birçok başarılı bir çalışma tekniğine bugün devam edelim. Çünkü çok işinize yarayacak efendim;

 ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA:

1. NEGATİF DUYGULARI FARKEDİN VE TANIYIN 2.  BEYNİMİZ VÜCUDUMUZUN ANAHTARDIR

3. NEFES ALMAYI ÖĞRENMEMİZ GEREKİYOR

YAVAŞ VE DERİN NEFES AL

4. STRES DÜŞÜRÜCÜ, RAHATLATICI AKTİVİTELER

 5. OLUMLU DUYGULARI AKTİVE ETMEK İÇİN MÜZİK DİNLE

Bunlardan 1.maddeyi dün konuşmuştuk

 1-Negatif düşüncelerimizi fark edip bunları dönüştürme için neler yapılabiliriz dünkü yazımda bulabilirsiniz

 

2-VÜCUDUN ANAHTARINDIR.

Vücut, yetersiz bir fizyolojik tepkiyi tersine çevirmeye başlamanın anahtarıdır. Ayrıca her şeyin aklımızda olduğunu da unutmayın! Sağlıklı bir diyet ve egzersiz yapmak gibi bazı alışkanlıklar, hem içten hem dıştan daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır. Yürümek kadar basit bir şey yoktur.Hem enerji üretir ve hem bedeninize hem de zihninize büyük faydalar sağlar. Kasların uyku ve duygusal durumu dengelemeye yardımcı olan çok önemli bir metabolik organ olduğunu unutmayın. Savunmanıza dikkat edin!

Yapılan araştırmalar Savunması zayıf olan ve vücutları üzerinde kontrol hissetmeyen kişilerin somatizasyon semptomlarını fark etmeye başlayabilecekleri gösterilmiştir. Sonra gelsin psikosomatik hastalıklar baş ağrısı ,saç dökülmesi, egzama, migren, görme bozuklukları ,ağrılar, diyabet, yüksek tansiyon, kabızlık ….vb

 

 3. YAVAŞ VE DERİN NEFES ALIN En çok stres yaratan durumlardan kaçınmalı ya da en azından onlarla yüzleşmeye çalışmalısınız. Yavaş, derin nefes alma ve gevşeme egzersizleri yapmaya çalışın. Bir elinizi karnınızın üzerine diğerini kalbinizin üzerine koyun, vücudunuzu ve zihninizi rahatlatmanıza yardımcı olacaktır. Somatizasyonu durdurmak için zihin-beden bağlantısını geliştirmek için gereklidir. Her şeyden önce zihninizi boş bırakıp her nefese dikkat ederek karnınızı çok şişirmek ve havanın kendi kendine çıkmasına izin vermek. Bunu günde bir kez yapabilseniz iyi olur. Stres gidermek yapılan başka nefes egzersizleri tabiki başka tekniklerde  de bulunmaktadır. Seanslarımızda bunları danışmanlarımıza yeri geldikçe paylaşıyoruz

 

 4. RAHATLATICI AKTİVİTELER Somatizasyondan kaçınmak için stres kontrol tekniklerini veya farkındalık egzersizlerini uygulamaya koyabilirsiniz. Sinir sistemi fiziksel egzersizler, müzik gibi keyifli aktiviteler, okuma ya da meditasyon egzersizleri ile rahatlar. Zihin, beden ve esenlik arasında bir denge sağlayan yoga gibi farklı egzersizler vardır. Sakin bir yer bulun, rahat kıyafetler giyin, uygun bir duruş benimseyin ve konsantre olun. Unutmayın, anahtar tekniğin türünde değil, rutinleri günlük yaşamınıza dahil etmekte ve tekrarlamada ve azimdedir. Şimdiki anı aklınızda tutmanız önemlidir. Deneyimleri ve onlara verilen tepkileri doğal olarak kabul edin. Rahatsızlığı somatize ederek kontrol etmek değil, somatizasyonu durdurmak için azaltmaktır.

 

 5. MÜZİK DİNLE

 Neden müzik? Sevdiğiniz müzikleri dinlediğinizde, zevk merkezinizi harekete geçirecek olan dopamin üretimini artırır. Bu, beyinde bir neşe ve kopukluk hissi yaratır. Ayrıca en sevdiğiniz şarkılara kendinizi kaptırırsanız kortizon (kaygı ile ilgili hormon) azalır ve zihin gerilimi serbest bırakır. Müzik dinlemenin ağrıyı dindirme, öğrenmeyi teşvik etme, konsantrasyon ve kan basıncını düşürme gibi başka olumlu etkileri de vardır. Yani somatizasyon belirtileriniz varsa, en sevdiğiniz şarkıyı dinleyin ve somatizasyonu durdurmak için rahatlayın! Bizde bir söz var hepimizin çok iyi bildiği müzik ruhun gıdasıdır denir boşuna değilmiş değil mi?

Peki siz kendi olumsuz düşüncelerinizi fark ediyor musunuz?

Olumsuz düşünceler olunca ne yapıyorsunuz?

Sizde  baş ağrısı ,saç dökülmesi,egzama,migren,görme bozuklukları ,ağrılar ,diyabet, yüksek tansiyon, kabızlık ….vb hastalanırlar var mı ?

Evet düşüncelerinize dikkat edin kaderimiz olur diyerek

Herkese Mutlu, keyifli pazartesiler diliyorum

Sevgi ve minnetle

Sizi seviyorum…

Sizi seviyorum…

Sizi seviyorum…