İnsanlar kendi  'negatif ve pozitif enerjilerini ' aktarma eğilimindedir, ancak genellikle ne tür bir enerjiyle uğraştığımızı bazen tespit edemeyebiliyoruz.

Beraber olduğumuz bazı insanlar sadece negatif enerji yayma eğiliminde olabiliyor ve bizde farkında olmadan onu emme eğiliminde oluyoruz, bunun da bizi etkileyen yankıları vardır.

İşte bu yüzden bu yazımızda size başkalarının negatif enerjisini emmeyi nasıl durduracağınızı konuşalım istedim.

 

1. Bağımlı olma

Sık sık sevdiğiniz insanlardan biri partnerinin ona yaptığı bir şeyden şikayetçi olur. Sen hayatının cesaretiyle hareket ederken, ertesi gün barışırlar ve hiçbir şey olmamış gibi yürürler ve sen bunları duymaktan dinlemekten yorgun düşersin.

 

Bu gibi durumlardan kaçınmak için dostlarınızı sevdiklerinizi dinlemeyi ve rahatlatmayı öğrenin ama onların duygularına kapılmadan bu sorunu siz değil onlar çözmeli. Kendini yormak istemiyorsan, kendini üzmek istemiyorsan, hasta olmak istemiyorsan; Onların olumsuzluklarına kapılma ve seninle paylaştıklarını sanki sana oluyormuş gibi hissetme, sorunlarına odaklanma!

 

2. İlgi arayanları fark etmeyi öğrenin.

Genellikle birisi sizinle bir sorunu paylaştığında, bu onu etkileyen gerçek bir durum olduğu içindir. Ama çoğu zaman size şikayet eden insanların asıl istediği şey dikkatinizi çekmek ve mağduru oynamaktır. Böylece onlar için üzülüp onların yanında durabilirsiniz.

Bu tip toksik insanlar her zaman şikayet edecek kötü bir şeyler bulabilir (ebeveynler, çocuklar, ortaklar, arkadaşlar, iş, hayat vs. ) ve  (buna izin verirsen) ne kadar dinleyip nasihat edersen et, onları ezen dertlerine asla çözüm bulmazlar ve hep aynı dramla karşına çıkarlar.

 

3. Seni alakadar etmeyen konuları dinlemeyi reddetmek normaldir.

Mesele bencillik ya da empati eksikliği değil, kendi refahını ve duygusal sağlığına ön planda tutmaktır.

Bir insanın olumsuzluklarını çıkarmak için hep sizi aradığını ama buna sebep olan durumları düzeltmek için hiçbir şey yapmadığını  fark ettiyseniz, dinlemeyi reddetmeniz, en azından sizi her aradığında bunu yapmanız çok doğrudur..

 

4. Etrafınızı pozitif, mutlu, karakterli, iyi kalpli insanlarla çevreleyin.

Sadece ebeveynlerinden, kardeşlerinden, akrabalarından veya arkadaşlarından sürekli şikayet eden ve her zaman yeni drama yaşayan kişilerle etkileşimden kaçının. Empati ve iyi hislerin bu tür insanlar için bir mıknatıs haline gelebilir. Ama sınır koymayı öğrenin.

Ve her şeyden önce, pozitif ve iyimser insanlarla ilişki kurmayı, hayatın parlak tarafını nasıl göreceğini bilen, sizinle sorunlardan çok sevinç paylaşan ve size önemli olduğunuzu gösteren insanlarla çevreleyin.

 

5. Kendini ve duygusal sağlığını asla unutma Birçok insan yalnızlıktan korkar ve kaçar ama kendinle olmak, kendini daha iyi bilmek, seçici olmak, duygusal ihtiyaçlarını fark etmek ve istediğin yapmak için zaman ayırmak iyidir ve gereklidir.

Biraz yalnız vakit geçirmeyi dene, ister meditasyon yap, biraz fiziksel aktivite yap, kitap oku, bir spa’da kendini şımart, hobilerinin pratiğini yap,  ya da lezzetli bir şeyler pişir.

Zamanınızı hak edene ve değer verene ayırın!

Ve onlar da senin hayatından mutlu olduğun kadar mutlular!

Sevgi ve minnetle

Sizi seviyorum…

Sizi seviyorum…

Sizi seviyorum…