Memleketi idare edenler kaçak girişlerle ilgili olarak milletimizi alenen kandırıyorlar.

Beka sorunu var derken, çok sayıda yerleşim yerinde mülteci, göçmen, kaçak nüfusunun kendi nüfusumuzdan daha fazla olduğunu sağır sultan bile biliyor. Çok sayıda ilk öğretim okulunda Suriyeli sayısı daha fazla. Arapça tabelalar kanıksanmaya başladı. Ancak bakalım memleketi idare edenler milleti nasıl kandırmış:

Türkiye'nin düzensiz göçle mücadele konusunda da her türlü tedbiri Ege Denizi başta olmak üzere her alanda hayata geçirdiğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "2005-2017 döneminde ülkemizde yakalanan düzensiz göçmen sayısı 1 milyon kişiyi aşmıştır. Yine aldığımız tedbirler sayesinde Ege'de yaşanan insani trajedilerin çok büyük oranda önüne geçtik ve Avrupa'ya düzensiz geçiş sayılarını yüzde 99 oranında azalttık. Böylece başta Balkan ülkeleri olmak üzere Avrupa kıtasının tamamının güvenliğine paha biçilemez katkı sağladık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Küresel Parlamenter Göç Konferansı'nda katılımcılara seslendi. Erdoğan, küresel ölçekte artan mülteci düşmanlığına dikkat çekti. Türkiye'nin tarih boyunca milyonlarca sığınmacıyı kabul ettiğini belirten Cumhurbaşkanı, ‘Son 7 yıldır dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkeyiz. Kültürümüzün ve inancımızın bize yüklediği bu görevi yerine getirmeye devam edeceğiz’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'na katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Suriyeli sığınmacılara değindi. "Çatışmadan kaçan 3,5 milyonu Suriyeli olmak üzere, 4 milyon mağdur ve mazluma kucak açtık" diyen Erdoğan, "Ülkemize sığınanları geri göndermedik. Suriye'deki çadır kentlerde hayata tutunmaya çalışanlara yardım götürürken kimsenin inancına kökenine bakmadık" ifadelerini kullandı.

Göç İdaresi Başkanlığı’nın açıkladığı resmi verilere göre Türkiye'deki kayıtlı yabancı sayısı toplam 4 milyon 990 bin 663. Birleşmiş Milletlerin açıkladığı verilerle Göç İdaresi Başkanlığı’nın açıkladığı resmi veriler uyumlu bulunuyor.

Türkiye’deki düzensiz göçmenlerle ilgili net veriler yok. Dolayısıyla Türkiye sınırları içindeki kayıtsız sığınmacıların sayılarının bilinmemesi, tartışmayı körüklüyor.

Tarih 15 Nisan 2023. Sığınmacılar konusu seçimi nasıl etkileyecek?" sorusu ve "Suriyeliler, Afganlar ve Iraklıların oy kullanabilmesi için vatandaşlık verildiği" iddialarının sorulması üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 130 bin 914'ü reşit olmak üzere 230 bin 998 bin Suriyelinin Türk vatandaşı olduğunu aktardı.

Mülteciler Derneğinin verilerine göre Türkiye’de kayıt altına alınmış geçici koruma statüsündeki Suriyeli sayısı 14 Eylül 2023 tarihi itibarıyla bir önceki aya göre 19 bin 127 kişi azalarak toplam 3 milyon 288 bin 755 kişi oldu.

Hangi rakamlar doğru olabilir?

Sınırlarınız kevgire döndüyse, sayıyı bilmek mümkün değil elbette. Suriye’de savaş yok. Beş milyona yakın Suriyelinin memlekette işi ne? İnsanımız nüfus kağıdı olmadan bir yerden bir yere gitmeye çekinirken ne idüğü belli olmayan milyonlarca kaçak memleketin içinde nasıl at koşturur anlamak mümkün değil.