EĞER UYANDIN VE YEPYENİ BİR HAYAT YARATMAK İSTİYORSAN HAYDİ ÇAK BİR BEŞLİK!

Kendini sevmek nedir? Kendini sevmek, kendi kendine yardım kitapları satmak için icat edilmiş bir kavram değildir. Ne de metafizik bir fikir ya da hayatınızdaki tüm sorunları çözmenize izin veren bir kart değil. Hiçbir şey gerçeklikten daha uzak değildir. Yüzyıllarca tartışılan ve her zaman eylemi ima eden bir kavramdır.
Birçoğunun düşündüğünün aksine, narsisizm, gurur, ego, kibir veya kibir ile ilgisi yoktur. Yaptığınız şeye, ne olduğunuza, yeteneklerinize ve kendinize olan saygınıza değer verme yeteneğinizle ilgilidir.
Aaaa bu arada  artık  kendini sevmenin küçümsenecek bir fikir olmadığı anlaşıldı..!
Spor salonuna gitmediğiniz için, dün gece çok geç yattığınız için, çocuklarınızla dalga geçtiğiniz veya yapmanız gereken her şeyi savurduğunuz için kendinizi hırpalamayı bırakın.
Daha iyi hissetmek ve daha fazlasını yapmak istiyorsanız, yolun her adımında kendinizi teşvik etmeniz ve desteklemeniz gerekir. Özellikle de yapacağını söylediğin şeyleri yapmadığın günlerde.
Yaptığınız tüm küçük şeyleri kutlamaya başlayın:
Bu sabah yataktan kalktınız. ?Çamaşırları katladınız.
Dişçiye gittiniz.
İşe yaradınız.
Bazı e-postaları gönderdiniz
Arkadaşlarını bugün internette takip etmediniz
Doğru yaptığın şeyleri düşünmüyorsun bile.
Kendini affetmeyi öğren Kendine olan sevgini artırmak için öğrenmen gereken ilk şeylerden biri kendini affetmektir.  İşteeeeee …tam da şimdi Okumayı bırakın ve affetmenin ne olduğunu hızlıca tanımlamaya çalışın ..!Kime çok kızıyorsun ..?(dikkat)
? Kontrol edemeyeceğiniz şeyler olduğunu anla..her şeyi de kontrol edemezsin yaaa…!
? Akıl sağlığına dikkat et…
Fiziksel sağlık kadar duygusal sağlık da önemlidir..aman dikkat lütfen…!
? Sizi çevreleyen daireyi çok iyi seç.. kişisel sınırlara dikkattttt…
? Günde en az bir kez kendinize iltifat ett…!
Harikasın canım kendim . ( kendime söyledim )
?Başkalarını anlamak istiyoruz empati kuruyoruz çok güzel evet ama ya kendimiz .anlamaya çalışıyormuyuz kendimizi acaba ?kendine  empati kur o halde
?kendinize hediyeler alın ..düzenli olarak ,
Hemde öyle aynı başkasına aldığınız şekilde süslü püslü kutulu falan ..
?Kontrol edemeyeceğiniz şeyler olduğunu anlayın. ... Fiziksel sağlığınıza dikkat edin. ... Akıl sağlığınıza dikkat edin. ... Sizi çevreleyen daireyi çok iyi seçin. ... Günde en az bir kez kendinize iltifat edin. ... Kendinize karşı empatik olun. ... Duygularınızı ifade etmekten korkmayın.

Seanslarımızda ,yaptığımız çalışmalarda ,kendimize ne az kadar önem veriyoruz, ne kadar az değer veriyoruz bunları çok net görüyoruz .Ama bizim bunda bir suçumuz var mı ? Yada kimsede suç var mı herkes kendine göre en iyisini yaptı .Öyle değil mi Annelerimiz babalarımız kendilerine göre en iyilerini yaptılar onları biliyorlardı .onlarda öyle görmüşlerdi .
…..
Özgüveninizi artırmak için ne yaparsınız? Bunlar kendinizi daha çok sevmek için yapabileceğiniz şeylerden sadece birkaçı. Önemli olan, zaman ayırmanın, nazik sözlerin ve özenin ne kadar önemli olduğunu aklınızda tutmanızdır. Hala yapamıyorsanız, profesyonel yardım da isteyebilirsiniz.kendini sevmeyi geliştirmek için . belki de şu anda görmediğiniz nitelikleri görmenize yardımcı olabilmek için .
Şimdi gelin kendimize şu soruları soralım ;
 
- Gerçekten sevdiğin şeyi yapıyor musun?
-Başkalarının sizin hakkınızda sahip olduğu fikir olumlu mu yoksa olumsuz mu?
-Başkalarının görüşleri sizi gerçekten etkiliyor mu?
- Para önemli olmasaydı şu anda ne yapıyor olurdunuz?
Özsevginizin yükseldiği efsane bir hafta sonu diliyorum
Yüzünüzde tatlı bir gülümsemeyle
Selam ve sevgilerimle
Mutlu cumartesiler….
Sizi seviyorum…
Sizi seviyorum…
Sizi seviyorum…