Geçtiğimiz Pazar günü tüm Türkiye, tek nefes Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonasının final maçını izledi.

Birkaç yobaz gurup dışında memleket tek yürek oldu. Takımımız beklendiği gibi Şampiyon oldu. Şampiyon olmaları bekleniyordu. Çünkü bir süre önce ABD’de Dünya Şampiyonu olmuşlardı. Nasıl inandıklarını hemen bütün Türkiye görmüştür. Ne kadar sevinsek ne kadar gurur duysak azdır.
Takımın bütün oyuncuları takdire şayan oyun çıkardılar. Bununla birlikte iki önemli yıldız vardı. Biri İstiklal Marşını okurken bütün Türkiye’yi duygulandıran Ebrar, diğeri ise Malatyalı Melissa Vargas’tı. Bir maçta 41 sayı yaparak neredeyse setlerden ikisini aldı. Vargas’ın ilginç bir hayat hikayesi var. Hem de gençlere örnek olacak nitelikte.
Babası bir hentbol oyuncusu olan Vargas, voleybola 6 yaşında sokakta oynayarak başlar. 8 yaşına geldiğinde okul takımına seçilir. Okul takımında kazandığı başarılar sebebiyle "Küba'nın geleceği" olarak görülmeye başlanır. 12 yaşında Cienfuegas takımında antrenmanlara çıkmaya başlayan Vargas, Küba alt yaş voleybol millî takımlarına da seçilir.
2016 yılında bir sezon Çekya'da oynadı. 2016 sezonunda omuz sakatlığı geçirerek tedavi için ülkesine döner. Ülkesindeki tedavi imkanlarından memnun kalmayarak eleştirmesi üzerine disiplinsizlik gerekçesiyle 2017'den başlayarak 4 yıl süre ile milli takımda oynamaktan men edilir. Bunun üzerine kendi isteğiyle bir İsviçre’nin Zürih takımına transfer olur. İsviçre'ye sığınmacı olarak gider. Bir sezon oynadıktan sonra, 2018 yılında Fenerbahçe’ye transfer olur.
Voleybol Federasyonu Başkanının girişimleriyle 9 Nisan 2021'de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olur ve kimliğini Cumhurbaşkanının elinden alır.
Melissa olan ilk adını Melisa olarak değiştirir. 2022-2023 sezonunda Çin Ligi'nde Tianjin formasıyla oynadıktan sonra Fenerbahçe'ye geri döner.
Bu sene 24 yaşında olan Vargas’ın hayatı başarılarla doludur. Küba milli takımında oynadığı dönemde, 2014 Pan-Amerika 23 Yaş Altı Kupasında en iyi smaçör ödülünün yanı sıra, 2014 Orta Amerika ve Karayipler Oyunlarında, 2015 Pan-Amerika Kupası ve Oyunlarında en iyi pasör çaprazı, 2015 Dörtlü Final Kupasında, 2015 ORCECA Pan-Amerika Kupası Altılı Finalinde, 2018/2019 Şampiyonlar Liginde en skorer ödülünü kazanır. Ayrıca 2015 Pan-Amerika Kupasında, Türkiye Voleybol Kadınlar Ligi 2018 ve 2019 sezonlarında en iyi servis atan oyuncu ödülünü kazanır.
Vargas, 2021'de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduktan sonra milli takıma katılabilmek için FIVB kuralları gereği iki yıl beklemek zorunda kalır. 2023 yılında Türk Milli Takımına seçilir ve Amerika’da düzenlenen Milletler Ligi turnuvasında takımını omuzlar ve şampiyonlukta önemli rol oynar.
Pazar günü akşamı Sırbistan’la oynanan final maçında rekorlarına bir yenisini daha ekler. Attığı servislerden birinin hızı saatte 112 kilometredir.