Sessizliği dinle çünkü aradığın sen de!

Ne yapacağını bilemediğinde ve her şey kaybolmuş göründüğünde, ara ver, gözlerini kapa, biraz nefes al. Aradığın cevap aklın meşgulken gelmez, içindeki sessizlikten gelir.
 
Einstein demiş ki:
Doksan dokuz kez düşünür ve hiçbir şey keşfetmem düşünmeyi bıraktığımda derin sessizliğe dalıyorum ve işte gerçek bana orada ortaya çıkıyor.
 
Önce sakin ol, sonra zihnini boşalt. Hayatın boşluğa ihtiyacı var: Tırtılın kelebeğe dönüşene kadar koza denilen bir boşlukta uyur.
 
Bir şiirin yazılması için boş bir sayfanın boşluğuna ihtiyacı vardır. Ve insanların sevmek ve sevilmek için içinde bir boşluk olması gerekir. Çoğu aksini düşünür; iyi olanın tok olmak olduğunu düşünür. Boşluk gerçekten iyidir, istediğiniz gibi doldurabileceğiniz ideal bir alan. Boşluk özgürlük, yaratıcılık, inşa ve gerçekleştirme alanıdır. İnsanın içini açan bu boş alanda, olma özgürlüğü, hissetme hassasiyeti ve farkına varma koşullarının olduğu yerdir.
 
İyi bakın: Kil saksı yapmak için kalıplanmıştır, ama saksının faydalılığı, oluştuğu boşlukta yatar.
Duvarlar ev yapmak için yapılır ama esas yararı olan içindeki boşluktur. Boşluğun büyük faydalar vardır. Tao Te Ching'deki Laozi’de bize bir vazonun çeşitli malzemelerden yapılabileceğini ve birçok dekorasyona sahip olabileceğini ancak onu faydalı kılan şeyin içindeki boşluk olduğunu söylüyor. Bir altın vazo, kilden yapılmış bir vazodan çok daha değerlidir, ancak ikisinin de faydalılığı aynıdır ve tamamen içindeki boşluğa bağlıdır.
İnsanda boşluk da esastır.
 
Sessizliğini dinle. İçinde dikkat et bak kelimeleri kullanmayan bir ses var. Onu dinle!
Allah kalbinizin derinliklerine vicdan denilen dikkatli bir duygu yerleştirdi.
Onu dinle çünkü sana sadece iyi tavsiyeler verecektir.
Yüzündeki tatlı bir gülümsemeyle
Selam ve sevgilerimle
Hayırlı cumalar
Sizi seviyorum…
Sizi seviyorum…
Sizi seviyorum …