Yardım edin ama müdahale etmeyin.

Hayat, öğrenmeleri ve büyümeleri için her birimizin üzerine engellerini ve yüklerini koyar ve bu yükler tam da ilerlememiz için ihtiyacımız olan şeydir...?Başkalarını kurtarmaya çalışma...
Dinlemeye istekli değilse vicdanlarını açmak istemezsin. Tohumlar karanlıkta uzun zaman sonra yumurtadan çıkar ve onları hemen filizlenmeye zorlamamalıyız
İyileşmek istemeyenleri iyileştirmeye çalışmayın. İyileşmek büyük oranda hastaya bağlıdır ve durumunu kabul etmezse şifaya da kapanır. Bazen insanların ilacını vermek yerine o ilaç kuyunun dibinde de olsa dibine ulaşıp ilacını almasına izin vermeliyiz,
 
Başkalarını uyandırmakta ısrar etmek, uyanık olmadığının işaretidir. Uyananlar israr etmez, aşırı yüklenmez, peşinden koşmaz, ikna etme, fethetme arzusu yoktur.
Uyananlar sadece vicdanlarına göre yapması gerekeni yapar ve başkalarına ilham ve örnek olur ve uyanış burada gerçeklesir.
Gerçeğinizi empoze etmek için tartışmalara girmeyin. Hissettiklerinden ve yaşadıklarını emin olanların, başkalarının onlara inanmasına ve inanmamasına ihtiyacı yoktur.
Tartışanlar sadece güvensizliklerini teyit ederler. Susanlar, güvende olduklarındandır ve bağırmakla hiçbir şey yoluna giremez.
 
Kimseyi dış  görünüşüne göre  yargılama..!
Her gözü kapalı uykuda değildir, her gözü açık da uyanık değildir. Bilinç seviyeleri vardır ve bazen daha yeni uyanmış vicdanlar farklı kıyafetler giyer.
Ortaya bilge bir insan olduğunuzu ilan ederek çıkmayın.
Bilenler söylemez. Gerçek bilgelik mütevazidir ve kendini yüceltmez, bilgelik her şeyden önce basittir ve medyada reklam paylaşmaz.
Her zaman hayırsever ve adil olun.
Bildiklerini öğret, söylediklerini doğru olduğunu ısrar etmeden, bırak herkes şüphe etsin ve kendi doğrusunu herkes kendi içinde bulsun.
Hayırlı cumalar dileyerek
Kendinize ve çevrenize aşk ve sevgiyle bakın
Selam ve Sevgilerimle
SİZİ SEVİYORUM…
SİZİ SEVİYORUM…
SİZİ SEVİYORUM…