Bu hafta sonu yapılacak seçimlerde Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdi Öz ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıklarken gerekçeleri son derece anlamlıy

Satırına dokunmadan paylaşmak lazım. Önceki seçimlerde destekleri aday milletin yüzüne bakamadan açıklama yaparken, destekleyen iki genel başkan göğsünü gere gere konuştular.
Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdi Öz aynen şöyle diyor: Amacımız, Türkiye'nin Atatürk çizgisinde, Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkarak, kurtuluş savaşının yapılma sebeplerine uygun bir nizamın tekrar tesis edilmesiydi. Cumhuriyetin yıpranan değerlerini yeniden tesis etmekti. Sinan Oğan beyi Cumhurbaşkanı adayı olarak birlikte teklif ettik ve geldi fakat yüzde 5'te kaldı. Cumhurbaşkanı adayımız ikinci tura kalamadı. Partilerimiz de barajın altında kaldı.
Şimdi geldik maçın ikinci yarısına. Bu ikinci yarıda birlik, beraberlik içinde yürüyeceğiz. Değerli arkadaşlar, bizler Atatürkçü, Türk Milliyetçisi, Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkan Müdafaa-i Hukuk hareketiyiz. Siyasetin ötesinde bir hareketiz. Bu ülkeyi, 'Keşke Yunan kazansaydı' diyenlerin tabutuna omuz verenlere bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz.
Atatürk'ün kurmuş olduğu laik cumhuriyet düzeniyle, kurulmaya çalışılan siyasal İslam rejimi arasında kavga vardır. Bunu, olağan bir siyasi süreç olarak gören yanılır. Bu nedenle birkaç gün sonra yapılacak olan seçim, Türkiye'nin kaderini belirleyecektir. Ben buradan ATA İttifakı'na destek veren seçmenlerime sesleniyorum. Onlar bize desteği bu mantalitemiz için verdiler. Biz bir muhalefet hareketiydik ve şu anda muhalefet güçlerimizi birleştirdik. Sonuna kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin payidar kalması için elimizden geleni yapacağız.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Türkiye'nin en önemli sorunu, hiç şüphesiz ülkemizde yaşayan 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına geri gönderilmesidir. Bu, kararlı politikalarla engellenmeden Türkiye'nin ekonomik sorunları aşması mümkün değildir. Bu olmadan kiraların yükselmesini engelleyemeyiz. Sokaklarda güvenliği sağlayamayız. Çocuklarımıza iş bulamayız."
"Biz sığınmacıları vatanlarına göndermek için destek istedik. Ancak partimizin yeni kurulmuş olması, vatandaşlarımıza yeterince ulaşmamızı engelledi. Fakat ilk tur sonrası ortaya çıkan siyasi görünüm, iki adayın ikinci yarış için Türk halkının önüne gideceği çerçeveyi oluşturdu. AK Parti Genel Başkanı Vekili Numan Bey bizden destek istediler. Anlattıkları şey sığınmacıların vatanlarına dönüşünü içermiyordu. Kemal bey, sığınmacıların vatanlarına dönmesi gerektiğini ve bu politikayı izleyeceğini söyledi."
"Zafer Partisinin önerdiği 1 yıl içinde Suriyelilerin Suriye'de güvenliği sağlanacak, Türk ekonomisi üzerindeki büyük yükü de kaldıracak, sokakları güvenli kılacak bir model üzerinde fikir birliğine vardık. Bundan dolayı da Zafer Partisi olarak Sayın Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destekleme kararı verdik."
"Bütün Cumhur, Millet ve ATA İttifakı seçmenlerine çağrım var. Değerli yurttaşlar eğer analarımızdan ve babalarınızdan aldığınız Türkiye'nin 'göçmenistan' olmasını istemiyorsanız, kızınız sokağa çıktığında endişelenmek istemiyorsanız, 28 Mayıs'ta yapılacak seçimde 13 milyon sığınmacıyı vatanına yollayacak Kılıçdaroğlu'na oy verin."
İki Genel Başkanı da tebrik etmek lazım. Memleketin esas beka meselesi olan iki önemli konuya ne güzel parmak basmışlar.