Yaklaşık beş yıldan beri başta Rıdvan Uz olmak üzere yanına her alanda görev verdiği kurmayları alarak memleketi karşı karış dolaşan Genel Başkan Meral Akşener, ekibiyle birlikte üç bin maddelik seçim genelgesi yayınladı. Hemen her maddesinde memleketin ve milletin geleceği hissediliyor. Demokrasi ve insan hakları, memleketin normalleşmesi gerektiği ve bunun için yapılacak çalışmaları anlatıyor.
Cumhurbaşkanlığı makamının "temsili görev ve yetkilere sahip tarafsız bir makam olarak düzenleneceğinin" kaydedildiği beyannamede, cumhurbaşkanının kararname çıkarma yetkisine de son verileceği belirtiliyor. Pandemi döneminde dahi cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle gümrüklerin kaldırıldığını, çiftçinin perişan edildiğine şahit olduk. Makamın kullanımındaki saray, köşk ve yalıların halkın kullanımına açılacağı özellikle vurgulanıyor. Uçak sayısının da azaltılacağı belirtiyor. Gerçekten sarayın masrafları bütçe açığını artırıyor. Millet soğanın hesabını yaparken sarayda kuş sütü hariç her şey var.
Beyannamede yargı bağımsızlığı için yapısal bir dönüşüm gerçekleştirmeyi vaat eden İYİ Parti, "Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatlarının diğer mahkemelerce dikkate alınmasını ve bu mahkemeler tarafından verilen kararların ivedilikle uygulanmasını sağlayacak tedbirler yer veriyor. Yargı da verdiği kararın bedelini öderse ancak adalet galip gelir.
İYİ Parti öteden beri sığınmacılarla ilgili en net tedbirleri ortaya koyan bir parti. Beyannamede de görülüyor ki göçü sınır ötesinde tutacak tedbirlerle birlikte, hiçbir şekilde vatandaşlık verilmeyecek. Her gün akşam ana haber bültenlerinde sığınmacıların ne kadar çok karanlık işlere karıştığına şahit oluyoruz. Sığınmacıların yarısı okuma yazma bilmiyor, geri kalanı da ilkokul mezunu görünüyor. Diğerleri memleketten çoktan gitti.
AB'ye tam üyeliğin hedeflendiğinin belirtildiği beyannamede, seçimlerde yurt dışının ayrı bir seçim bölgesi olmasının sağlanacağı kaydediliyor. Bu son derece güzel bir tespit. Mecliste yurt dışındaki vatandaşlarımızın da temsilcisi olmalı.
İYİ Parti'nin yayınladığı beyannamede her şeyi güllük gülistanlık gösteren sahte veri düzenleyici TÜİK de var. Kesinlikle bağımsız bir kurum haline gelmesi gerekiyor ve istatistiklerinin güvenilir olması gerekiyor. Yoksa yatırımcılar neye göre yatırım yapacak.
İYİ Partinin imar affı düzenlemelerine son verilmesi, belediye başkan ve yardımcılarının akrabalarının üst düzey görevlere getirilmesinin yasaklanması, mülakat uygulamalarına son verilmesi ve Atatürk Havalimanı'nın yeniden hizmete açılması gibi önemli konulara da beyannamede yer veriliyor. Elbette Atatürk düşmanlarının aleni operasyonuna maruz kalan havalimanının tekrar hizmete açılması memleketin fabrika ayarlarına dönmesinde önemli rol oynayacak.
Üst düzey görevlere atanan kadın yöneticilerin sayısının artırılması sözü veren İYİ Parti, işe alım ve ücretlerde "cinsiyet eşitliğinin gözetilmesinin" yanı sıra "ev işlerinde güvencesiz ve kayıt dışı çalışan kadın ev işçilerinin İş Kanunu'na tabi olmasını" da hedefleri içerisinde yer veriyor.
Elbette saray başta olmak üzere kamu israfının önüne geçilmesi, yap işlet soy modelleriyle oluşan bütçe açıklarının kapatılması gibi önemli hedefler memleketi kısa sürede ekonomik sıkıntılardan da kurtaracak görünüyor.
İnteraktif haritalı seçim beyannamesini, www.turkiyetarihyazacak.com adresinde istediğin konuları derlenmiş olarak bulmak mümkün. Hatta yaşadığın ilin hali ve ahvali de derlenmiş bir şekilde veriliyor. İstenilen bütün alanlarda milletin ve memleketin öncelikli hedefleri, İYİ Partinin taahhütleri bulunuyor.