Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayını belirledi ve hızla deprem bölgesine gidiyor. Orada incelemeler yaparak, depremzede canların rızalarını alarak seçim çalışmalarına başlayacaklar.

Sorunları yerinde görüp ilgilileri bilgilendirecekler. Kendi içlerinde yardım organizasyonlarını güçlendirmeye çalışacaklar. Allah kolaylık versin.
Millet İttifakının seçim risklerini iyi analiz etmek ve siyasi söylemleri ve propaganda metotlarını sağlıklı oluşturmaları gerekiyor. Malum farklı çizgileri ve haliyle misyonları olan partiler bir arada bulunuyor. Misyon sahiplerinin incinmemesi gerekiyor. Zaten çok kırılgan bir yapı görünüyor.
Temelde mevcut iktidarın memleketi iyi yönetemediğini, liyakatin yerlerde süründüğünü sağır sultan bile biliyor artık. Ancak sokaktaki vatandaşa anlatmak zor görünüyor. Yüzlerce televizyon kanalı ve binlerce maaşlı trol iktidar sahipleri için çalışıyor. Akıl almaz uydurmalarla milleti kandırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Yandaş kanalları on dakika izlemeye bile tahammülü kalmıyor insanın. O kadar çok yalan haber yapıyorlar, o kadar çok yanlış bilgi veriyorlar ki şeytanın aklına gelmez.
Millet İttifakının seçim süreci içerisinde bütün sıkıntılara sabır etmesi, çıkabilecek sorunları belirlemesi ve buna göre tedbirli olması gerekiyor. Yandaş medya saldırıya ve beyin yıkamaya çoktan geçmiş görünüyor.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmasındaki sıkıntıları aşmak kolay olmadı. Girdiği 10 seçimi kaybeden bir Genel Başkan. Temiz olmak, dürüst olmak, adil olmak, sevimli olmak, toplumun bütün kesimleri için yeterli görünmüyor. Aklını ve muhakemesini kullanabilenler için hiç sorun değil. Gözü kapalı oylarını verirler. Ancak riskli olan kesimleri dikkate almak gerekiyor.
Sayın Kılıçdaroğlu’nun bütün partilerle görüşmesi, oylarını istemesi gayet doğal. Ancak iktidar yanlıları HDP üzerinden saldırıya geçtiler bile. Oysa bölücü örgütün elebaşısının kardeşini devletin televizyonuna iktidar sahipleri çıkarmıştı. Çadır mahkemelerini iktidar partisi kurdurmuştu. Daha çok örnek var ama milleti ikna etmek kolay değil. Bu nedenle görüşmelerde ittifakın paydaşlarını ve seçmenlerini incitecek, kıracak konulara ve pazarlıklara girmemekte yarar var.
Saadet Partisinin tabanını ikna etmek kolay değil. Bazı vakıfları, gençlik örgütleri yan çizmeye başladı bile. Parti yönetimi ve örgütlerinin duruşları iyi görünüyor. Cumhurbaşkanının parti yönetimine yaptığı operasyon çok kabul görmedi. Bu nedenle pozitif olmakta yarar var.
Kararsız seçmeni kararlı hale getirmek gerekiyor. Yoksa Cumhur İttifakının seçim kazanma yeteneği çok yüksek. Yalan da olsa bir söylemleri yandaş kanallarda bir defa tekrarlanıyor. Gerçeği kabul ettirmek için bin beş yüz defa yılmadan tekrarlamak gerekiyor.
Seçimlerde merkez sağın teveccühüne mazhar olmak için çok çaba gerekiyor. Çünkü bu bloktan alınacak her bir oy iki sayılır. Milletin tenceresi zor kaynıyor. Ekonominin bozuk olması önemli bir koz. Oysa demokrasinin, adaletin, hakkın, hukukun son şansı bile olabilir. Çok çalışmak gerekiyor çok.