Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı belirleme çalışmalarında sona gelindi ve aday konusunda ittifakın beş ortağı Kemal Kılıçdaroğlu için anlaştı. Hayırlı uğurlu olsun.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener karara itiraz ederek Ankara ve İstanbul Belediye Başkanlarına adaylık çağrısı yaptı ama faydası olmayacağını biliyordu sanki.
Siyasette milletin sesine kulak vermek koltuk hesabı yapmamak gerekiyor. Daha önceki deneyimlerden ders almak gerekiyor. Millet İttifakının paydaşları mükemmel politikalar ürettiler. Memleketi adalet, eğitim, ekonomi gibi alanlarda üst seviyelere çıkaracak programlar oluşturdular. Hangi hükümet uygulasa veya yararlansa başarılı olur.
Akşener milletin sesini dillendirdi. Çünkü yıllardır sokaklarda, kan ter içinde bu ucube sistemi devirmek için savaş veriyor. İttifakta bulunan liderlerin on katı yol katetmiştir, on katı daha fazla insanla yüzleşmiştir. Milletin sesi olmak, millete verilen sözü tutmak kolay değildir.
Millet cumhurbaşkanlığı adaylı için kazanabilecek adaylarla karşılarına gelmelerini sürekli telkin etmiştir. Bu süreç içerisinde sürekli anket yapılmış, anketler değerlendirilmiş ve milletin istekleri doğrultusunda hareket edilmiştir. İlkeli siyaset yapılmıştır. Kısa sürede bu kadar baskı ve tehdit altında büyümek de başka türlü mümkün değildir.
Ak Parti yaklaşık 21 senedir iktidarda bulunuyor. Hatta iktidarını evirerek elini daha da güçlendiriyor. Devletin her kademesi siyasi amaçları doğrultusunda kullanma erkine ulaştı. Karşısında 2010 yılından bu yana CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Hatta uzun süre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de muhalefetteydi. Bir türlü tek adamlığa giden yolu bozamadılar.
İYİ Parti İttifak masasına sürekli kamuoyu anketlerini getirdi. Bu ucube sistemi yıkmak için önceliğin seçimi kazanmak olduğunu anlattı. Hatta Meral Akşener bu çalışmalarını, sahanın nabzını basınla da paylaştı. İsim vererek Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın kazanabileceğini defalarca dile getirdi. İktidar erki rakiplerini saf dışı bırakmak için mesnetsiz bir vakadan İmamoğlu’na ceza kesti. Çünkü onlar da kime kaybedeceklerini biliyorlardı. Hatta iktidar ortakları karşılarına aday olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun çıkmasını alaycı bir üslupla dile getirdiler.
Hal böyle iken Millet İttifakının kişisel hırslara kapılıp koltuğunun hesabını yaparak davranma lüksü bulunmuyordu. Belediye Başkanları haklı olarak Genel Başkanlarının rızası olmadan davranamazlar. Bunu Sayın Kılıçdaroğlu’nun hesap etmesi gerekir. Bunun için de 13 senedir etrafına örülen örümcek ağını görmesi, partisinin yaşlandığını görmesi gerekir.
İYİ Partinin Millet İttifakında fikir ayrılığına düşmesiyle diğer ittifaka gitmesi elbette düşünülemez. Hedef bu ucube sistemi devirmek ve güçler ayrılığını tekrar tesis etmek. Bunun için mevcut iktidarı devirmek. Bu yolda üzerine düşen ne varsa yerine getirmek. Mesele koltuk meselesinin çok daha üzerinde. Bunun için feragata ve özveriye şiddetle ihtiyaç var. Tek problem milletin karşısına milletin teveccühünü kazanmış aday veya adaylarla çıkmanın yolunu bulmak.