Efendim Güzel bir Salı gününden herkese tüm dostlarıma selammmm… Güzel ve akışta bir gün olsun dileklerimle.

Bugün burun ile ilgili konuşmaya ne dersiniz?
Burnunuz mu akıyor, kaşınıyor ya da iltihaplanma mı yaşıyorsunuz devamlı?
Acaba burnumuz bize ne anlatıyor olabilir?
 
Burun, dış dünyayla ilk temasımızı temsil eder. Akciğerlere alınacak havayı hazırlar. Metafizik açıdan burun egomuzu, yüz ise evreni sembolize eder.
 
Burun sorunları olan kişilerin egoları, genellikle çocuğun davranışını aşırı derecede bastıran ebeveynler veya bakıcılar tarafından çocukluktan itibaren zedelenir. Bu da bu çocuğun kendini hadım edilmiş gibi hissetmesine ve yaşadığı ortamda kendini ifade etmesinden, duygularını engellemesine ve kendisi olma korkusuyla kendini kapatmasına neden olur.
 
Rinit, burun mukozasının iltihaplanmasıdır. Duygusal ve metafizik bir bakış açısından, rinit, bir şeye veya birine karşı öfke ve tahrişi yansıtır.
 
Rinitli insanlar, ebeveynler, eşler veya patronlar gibi bazı baskıcı figürlere karşı büyük bir tiksinme hissetme eğilimindedir. Rinitli çocuklar genellikle ebeveynleri tarafından veya evdeki kavgalar, aile sorunları vb. gibi içlerinde suçluluk veya öfke duyguları yaratan rahatsızlıklar tarafından baskı altında hissederler.
 
Rinit ile ilişkili olabilecek ve yine çocuklukta yaşanan baskılardan kaynaklanan bir başka faktör de, bir insan olarak, bir çocuk olarak veya bir profesyonel olarak örnek bir insan olma arzusudur. Ebeveynler genellikle çocuklarına yüksek beklentiler koyar ve her şeyde en iyi olmasını bekler.
 
Yapmak istemediğimiz bir şeyi yapmaya zorlandığımızda rinit krizlerinin ortaya çıkması yaygındır, çünkü birinin bize irademiz dışında bir şey dayattığını hissederiz. Rinit, farkında olmadan bir şeylerden kurtulma arzumuzu yansıtır.
 
Sinüzit ayrıca birilerinin ya da bazı durumların bizde büyük tahrişe neden olduğunu ve bizi rahatsız eden şeyle temas halinde kaldıkça iltihabın arttığını ortaya çıkarır. Yaşadığımız bir iş, bir kişi veya bir durum olabilir.
 
Rinit ve sinüzitten muzdarip olanlar için tavsiye, kendi duygularınıza, kendi sınırlarınıza saygı duymanız ve kendiniz olmanız yalnız sıkı durun sonucunda hafifleyeceksiniz.
Bunun için kendinizi tanımak, değerlerinizi bilmek ve başkalarını affetmek önemlidir.
Evet vücudumuz bize konuşur ne anlatmak istediğine dikkat etmek gerekir?
Acaba sizin vücudunuz size ne anlatmaya çalışıyor…
Evet efendim kendinize ve çevrenize aşkla ve sevgiyle bakınız
Selam ve sevgilerimle
SİZİ SEVİYORUM…
SIZI SEVİYORUM…
SİZİ SEVİYORUM…