Ağlamanın aslında çok iyileştirici ve ruhsal bir deneyim olabileceğini biliyor muydunuz?

Özellikle empatik iseniz,( Empati, eşduyum ya da duygudaşlık, bir başkasının duygularını, içinde bulunduğu durum ya da davranışlarındaki motivasyonu anlamak ve içselleştirmek demektir. )durgun, hoş olmayan enerjiyi serbest bırakmanın harika bir yoludur.
 
Ağlamak olumludur ve elbette normal sınırlar içinde olduğu sürece sağlıklı bir yaşamın parçası olmalıdır. Ağlama eylemi hala bir teslimiyet biçimidir ve kolayca ağlayanlar, o anda hissettiklerini gevşetmeyi ve boşaltmayı başardıkları için çoğu durumda çok sağlıklı olan duygularıyla her zaman temas halindedirler.
 
Bilim adamları tarafından yapılan araştırmalara göre, ağladığımızda neredeyse anında bir rahatlama hissine neden olan kimyasallar salıyoruz. Bu etki çoğunlukla duygusal tepkilerden kaynaklanır. Gözyaşları genellikle duygusaldır ve stres yaratan unsurları ortadan kaldırır.
 
Açıkçası, ağlamayı zayıflık olarak görmeye şartlandık, ancak diğer kültürlerde ağlamak topluca çok aydınlatıcı bir deneyim olarak görülüyor. Japonya'da, insanlara en zor duygularını işlemek için güvenli bir alan sağlamak için düzenli ağlama seanslarına ayrılmış ("rui-katsu" olarak adlandırılan, "gözyaşı aramak" anlamına gelen) sınıfları vardır.
 
Sevinç gözyaşları bile enerjisel olarak arındırıcı ve ruhu yükseltici olabilir. Bir daha ağlaman gerektiğinde bunu hatırla... Zayıf değilsin.
 
Günümüz dünyasında savunmasız olmak için gerçekten güçlü bir insan gerekir.
 
Ben doğuştan "ağlayan" biriyim ve başkalarının yanında ya da tek başına ağlamakta aşırı zorluk çeken birçok insan tanıyorum. Gözyaşlarıyla ilişkiniz nasıl? Seanslarımızda çoğunlukla “ben kimsenin yanında ağlamam sadece tek başına olduğum zaman ağlarım” diyen insanların çoğunun ağlamaktan çekinir. Çünkü zayıf görüneceğinden korkar
 
Ağlamak güzeldir
Süzülürken yaşlar gözünden, sakın utanma demiş Sezen Aksu’da
 
Hani ağlayan, üzülen insanlara ağlama, üzülme denir ya aslında ağla, ağla da boşalt duygularını demek daha doğrudur.
 
Evettttt…. Efendim kendimize ve çevremize sevgiyle ve aşkla bakalım
Selam ve Sevgilerimle
SİZİ SEVİYORUM…
SİXİ SEVİYORUM…
SİZİ SEVİYORUM…